2,5 week in Gambia

2,5 week in Gambia

Afgelopen November waren wij voor de stichting in Gambia. Een mooie reis die slechts 2,5 week duurde. Door alle afspraken vloog deze reis voorbij! Mark & Jacco konden dankzij alle sponsoren weer heel veel doen. In dit bericht een kort overzicht van al onze activiteiten.

Meer dan 500 rugzakjes voor het 5-jarig jubileum!

Dit jaar bestond de stichting al weer 5 jaar. Wat begon als een avontuur is nu een serieuze stichting. Eerder dit jaar deelden wij al eens een overzicht van al onze mijlpalen. Om het jubileum te vieren ontvingen sponsoren een mooie set ansichtkaarten. En tegelijk startten wij de actie “ruim 500 rugzakjes”. Deze actie kwam in November succesvol ten einde.

Terugblik 5-jarig jubileum!

Mark & Jacco vlogen met een grote tas vol rugzakjes naar The Gambia. De eerste dag dat we op school waren hebben we deze meteen uitgedeeld. En wat waren de kinderen en leraren ontzettend blij met deze leuke actie!

De actie werd mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van sponsoren en de inzet van Judidith Tastbare Communicatie. Ontzettend bedankt aan iedereen die er aan bij heeft gedragen!

28 zakken rijst voor gezinnen!

Via de nieuwsbrief communiceerden wij een oproep om zakken rijst te doneren aan gezinnen van individueel gesponsorde kinderen. Mark & Jacco zorgde ervoor dat tijdens de reis in November alle zakken rijst persoonlijk gebracht werden!

Er werd massaal gedoneerd en zo waren Mark & Jacco te gast bij maar liefst 28 gezinnen thuis. Dit leverde bijzondere gesprekken op met de ouders. Samen met Yus bezochten zij alle gezinnen thuis. De leefomstandigheden van vele gezinnen zijn zeer primitief. De armoede is dan écht te ervaren. Zeker in tijden waar alles duurder wordt door de inflatie op brandstof, energie en transport.

Ook wij merkten dat een zak rijst van 50kg helaas geen € 25,00 meer kost, maar nu zelfs € 35,00. Zo wordt de basis levensbehoefte van een Gambiaan ontzettend duur als je je realiseert dat een gezin dikwijls rond moet komen van een salaris van slechts € 40,00 – € 50,00 per maand. De dankbaarheid voor zo’n grote zak rijst was dan ook ongekend. Het is in woorden niet uit te drukken!

Namens alle gezinnen zijn wij de sponsoren ongelofelijk dankbaar dat zij hen wilden helpen met een mooie zak rijst. Van 1 zak rijst van 50kg kan een gemiddeld gezin 1 maand eten. Dit is voor velen een grote verlichting in de maandelijkse kosten van het huishouden. Namens alle ouders, kinderen en families ongelofelijk bedankt!

Gevoetbald, Gedanst en Samen zijn!

Natuurlijk werd er tijdens deze reis ook weer van alles georganiseerd. Mark & Jacco gingen mee naar de voetbal wedstrijden, er werd gedanst op het schoolplein en waren we samen met elkaar! De tijd vloog voorbij in The Gambia. Dankbaar voor alle steun die we konden brengen aan de gezinnen, de kinderen en de leraren.

Ook werd er gekeken naar de toekomst. Hoe nu verder met de bouw van de basisschool? Er waren zijn weer nieuwe kleuters opzoek naar een sponsor. En besloten we wat we gaan doen tijdens de kerstactie! Je leest het in de volgende nieuwsberichten.

Volg ons ook voor Facebook voor korte nieuwsupdates! Zo blijf je altijd op de hoogte.

Reacties zijn gesloten.