Adama Camara

Adama Camara

Adama Camara wordt al enige tijd geholpen bij haar schoolgeld door een sponsor uit Nederland. Dankzij haar sponsor kan zij naar school blijven gaan! In dit kleine interview vertelt ze graag meer over zichzelf en wil ze haar sponsor bedanken. Ook jij kunt een sponsorkindje helpen in The Gambia via ons sponsorkind project.

Over Adama:

Adama Camara zit in de 2de klas van de basisschool. Ze woont samen met haar ouders, 3 zussen en 4 broers in een compound. “Ik voel me erg veilig door de muren om ons huis heen. Alle 3 mijn zussen zitten hier ook op school. Mijn 2 jonger zusjes zitten in de kleuterschool, en mijn andere zus zit bij mij in de klas.” vertelt Adama. Het allerleukste aan school vindt ze het leren samen met haar vrienden. Haar vrienden helpen haar soms ook bij de moeilijke opdrachten, dat vindt ze erg fijn. En natuurlijk doet zij dat ook bij hen. “Na school, als ik dan thuis ben, dan lees ik graag boeken. Boeken vertellen mij verhalen die ik zelf nooit mee maak, ik vind dat heel inspirerend. Door die verhalen krijg ik veel fantasieën.” Later wil Adama graag dokter worden. Ze wil mensen helpen die het nodig hebben en ze hoopt levens van mensen in nood te kunnen redden. Dat is haar droom.

Tegen haar sponsor zegt Adama; “Ontzettend bedankt, door jou kan ik nu naar school. En school helpt mij om later dokter te kunnen worden, zodat ik in de toekomst mensen kan helpen!”

De schoolprestaties:

Over Adama’s schoolprestaties vertelt haar leraar; “Adama is nooit te laat, ze volgt altijd de regels netjes en ze behaald goede resultaten. Adama is een rustig en bescheiden leerling. Haar beste vak is wiskunde, daar is ze uitzonderlijk goed in.”

Reacties zijn gesloten.