Bananendozen actie 2023.

Bananendozen actie 2023.

Het is al weer een nieuw jaar en net als vorig jaar trappen we weer af met een geweldige leuke inzamelingsactie. Namelijk de ‘Bananendozen actie’. Het is dus weer tijd om kasten leeg te ruimen, schoolspullen en verzorgingsproducten te verzamelen. In 2022 verzamelden we maar liefst 88 bananendozen! Halen we dat dit jaar weer?

Reden voor de actie

Met deze actie willen wij ruim 500 kinderen en hun gezinnen ondersteunen in The Gambia. In The Gambia leeft men veelal in grote armoede. Veel gezinnen kunnen nauwelijks rondkomen, zeker nu de inflaties daar ook merkbaar zijn. Voor velen zijn de grootste zorgen;

  • dagelijks eten zien te hebben,
  • een dak boven hun hoofd,
  • en kleding, schoolspullen en verzorgingsproducten.

Met deze actie willen we goede tweedehands spullen inzamelen met goedgevulde bananendozen. Zo kunnen we met elkaar de kinderen in The Gambia en hun families helpen.

De actie

Wil je mee doen aan deze actie? Dat is geweldig en veel kinderen en ouders zullen je enorm dankbaar zijn voor jouw inzet! De actie loopt de gehele maand januari tot dinsdag 31 januari. Wij leggen je graag uit hoe deze actie werkt:

  • Je start met het bemachtigen van een bananendoos. Deze zijn te verkrijgen bij de groenteboer of supermarkt.
  • Eenmaal je bananendoos, dan vul je deze met spullen van jezelf en/of van vrienden en bekenden. Oeps… te veel spullen? Haal er dan snel nog een bananendoos bij!
  • Spullen voor kinderen en gezinnen in The Gambia: Kleding: t-shirts, broeken, slippers, schoenen, jurkjes, lichte sweaters (geen enorme dikke winterkleding). School- en tekenspullen: pennen, schriften, potloden, krijt, kleurtjes, tekenboeken, Engelse leesboeken, etc. Verzorgingsspullen: shampoo’s, potten vaseline, tandpasta, tandenborstels, zeep. Andere benodigdheden: speelgoed, voetbaltenue’s, sportkleding, voetbalschoenen. Etenswaren / Houdbaar: Dat liever niet!
  • Eenmaal je bananendoos(dozen) gevuld? (niet dichtplakken) Deze worden ingezameld in januari (tot dinsdag 31 januari) aan de Dalemstraat 36, 4201 BP Gorinchem. Stuur een berichtje naar de stichting om een afspraak te maken. Ook is het mogelijk om jouw bananendoos in te leveren bij Grand Café ‘t Gelagh aan de Varkenmarkt 17, 4201 KP Gorinchem. Bekijk wel even hun website voor de openingstijden.
  • Voor iedere bananendoos vragen wij een bijdrage à € 9,00 voor de verzendkosten naar The Gambia. Wij zorgen er persoonlijk voor dat alles netjes wordt verstuurd. Via onze nieuwsbrief en Facebook houden wij je op de hoogte over de verzending.

Geen bananendoos, maar iets anders?

Wil je op een andere manier bijdragen aan de doelen van onze stichting? Dat kan natuurlijk ook met een financiële gift. Iedere bijdrage en hulp zorgt ervoor dat onze stichting haar doelen kan realiseren: het toegankelijk maken van primair onderwijs voor 500+ kinderen in The Gambia door middel van sponsoring voor schoolgeld en het bouwen van goede schoolvoorzieningen. Samen geven we deze kinderen een kans op een betere toekomst!

Wij garanderen de je dat 100% van jouw bijdrage aan de stichting, ten goede komt aan de kinderen en de doelen van de stichting! Tevens heeft de stichting de ANBI-status waarmee jouw gift onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar is. Informeer hierover bij je boekhouder of via de belastingdienst.

Reacties zijn gesloten.