Bananendozen actie 2024

Bananendozen actie 2024

Het is bijna een traditie aan het worden, want ook dit jaar starten we met de bananendozen inzamelingsactie 2024. Wat zouden we het leuk vinden als jij mee doet met deze actie, om ruim 600 kinderen met hun families blij te maken. Eerdere jaren mochten we al heel veel mooie gevulde bananendozen inzamelen en we hopen dat dit jaar weer te mogen doen! Doe je mee?

Voor ruim 600 kinderen

De bananendozen inzamelingsactie komt ten goede aan ruim 600 kinderen en hun gezinnen in The Gambia. Niet alleen kinderen profiteren van de actie, maar ook volwassenen zoals ouders, broers, zussen, en de leraren. En daarnaast verzamelen we natuurlijk ook heel veel spullen voor beide scholen, zoals boeken, schriften, krijtjes en voor de Smiling Child Football Academy, voor tenue’s, trainingsmaterialen en dergelijke. Kortom: je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of ze hebben er wel wat aan!

Nou ja; bijna dan, want we willen geen winterkleding en voedingswaren. Het is in The Gambia het hele jaar meer dan 30 graden. En etenswaren kunnen bederven of gaan lekken.

Met deze actie willen we zo goed als het kan, (tweedehands) spullen verzamelen in mooi gevulde bananendozen. Die wij vervolgens eind januari gaan versturen!

Doe je mee?

Kinderen, ouders en leraren zullen je ontzettend dankbaar zijn voor jouw inzet en steun! De actie loopt gedurende de maand januari tot zaterdag 20 januari. Wij leggen je graag uit hoe deze actie werkt:

  • Je start met het bemachtigen van een bananendoos, deze zijn te verkrijgen bij de groenteboer of supermarkt.
  • Eenmaal je bananendoos, dan vul je deze met spullen van jezelf en/of van vrienden en bekenden. Oeps… te veel spullen? Haal er dan snel nog een bananendoos bij!
  • Spullen voor kinderen en gezinnen in The Gambia: Kleding: t-shirts, broeken, slippers, schoenen, jurkjes, lichte sweaters (geen enorme dikke winterkleding). School- en tekenspullen: pennen, schriften, potloden, krijt, kleurtjes, tekenboeken, Engelse leesboeken, etc. Verzorgingsspullen: shampoo’s, potten vaseline, tandpasta, tandenborstels, zeep. Andere benodigdheden: speelgoed, voetbaltenue’s, sportkleding, voetbalschoenen. Etenswaren / Houdbaar: Dat liever niet!
  • Nog meer ideeën voor in de bananendoos? Download de flyer: “Ideeën voor in de bananendoos
  • Eenmaal je bananendoos(dozen) gevuld? (niet dichtplakken) Deze worden ingezameld in januari (tot zaterdag 20 januari) aan de Dalemstraat 36, 4201 BP Gorinchem. Stuur een berichtje naar de stichting om een afspraak te maken.
  • Voor iedere bananendoos vragen wij een bijdrage à € 9,00 voor de verzendkosten naar The Gambia. Wij zorgen er persoonlijk voor dat alles netjes wordt verstuurd. Via onze nieuwsbrief en Facebook houden wij je op de hoogte over de verzending.

Geen bananendoos, maar op een andere manier helpen?

Wil je op een andere manier bijdragen aan de doelen van onze stichting? Dat kan natuurlijk ook met een financiële gift. Iedere bijdrage en hulp zorgt ervoor dat onze stichting haar doelen kan realiseren: het toegankelijk maken van primair onderwijs voor 600+ kinderen in The Gambia door middel van sponsoring voor schoolgeld en het bouwen van goede schoolvoorzieningen. Samen geven we deze kinderen een kans op een betere toekomst!

  • Doneer de verzendkosten à EUR 9,- per doos: //betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=STJUSttuT9arOi58DPFYjg
  • Geef een willekeurige bijdrage en help ons investeren in o.a. schoolspullen: //betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=Xan-iRKVSzqopeKRzZafEQ
  • Word onze goede vriend of ambassadeur: //www.smilingchildofthegambia.nl/projecten/word-een-vriend/

Het is natuurlijk ook mogelijk direct te doneren aan:
Stichting Smiling Child of The Gambia IBAN: NL58RABO0319052478 SWIFT: RABONL2U
Wil je dit dan doen onder vermelding van “bananendozen actie 2024”

Wij garanderen je dat 100% van jouw bijdrage aan de stichting, ten goede komt aan de kinderen en de doelen van de stichting! Tevens heeft de stichting de ANBI-status waarmee jouw gift onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar is. Informeer hierover bij je boekhouder of via de belastingdienst.

Reacties zijn gesloten.