Bintou Jarju

Bintou Jarju

Ze is onlangs tot het team van de leraren toegetreden. Bintou heeft eerst elders ervaring opgedaan. Na een fijne periode heeft ze besloten om toch dichter bij huis les te geven. Zo kwam ze in aanraking met Smiling Child Basisschool en geeft ze inmiddels les aan groep 1.

Wil jij je eens voorstellen?

Mijn naam is Bintou Jarju. Ik ben getrouwd en heb twee zonen. De eerste zoon is drie jaar oud en de tweede is slechts drie maanden oud. Ik woon in Lamin Kerewan. Ik woon samen met mijn man en zijn broers.

Sinds wanneer geeft je al les?

Ik ben in 2015 begonnen met lesgeven. Het leukste van lesgeven vind ik dat ik met de kinderen kan communiceren. Ik ben op deze school begonnen omdat het heel dicht bij mijn huis is en het me een leuke school leek.

Wat is er sinds de komst van de stichting zoals veranderd aan school?

Eigenlijk is alles rondom de school en de school verbeterd. Aan de buitenkant van de klaslokalen is veel veranderd. We hebben nieuwe ramen en het is over het algemeen verbeterd. We hebben hier nu ook nieuwe betere leraren. Zonder die veranderingen konden we niet zo goed lesgeven als we nu doen.

Wat wil je bereiken als docent?

Ik zou graag willen dat ik bij elke les die ik geef betere mensen van de kinderen kan maken. Hier doe ik ook echt mijn best voor. Ik leer ze bijvoorbeeld graag dingen die ik vroeger niet wist. Zo kunnen ze snel groeien in de ontwikkeling.

Wat is jouw wens voor de toekomst?

Mijn grootste wens is de verbetering en verlenging van de schoolpoort. Een speeltuin voor de kinderen tijdens de pauzes zou ook geweldig zijn en een prikbord zou me ook helpen om het onderwijs te verbeteren.

Hoe zie je de rol van de stichting in de toekomst?

De stichting kan ons helpen met financiële middelen voor de school en de kinderen. Hiermee kunnen we hen helpen met betere materialen zoals schoolboeken en het onderwijs verbeteren. Ook kan de stichting meer structuur aanbrengen, zoals door een plan op te stellen voor de ontwikkeling van de school.

Reacties zijn gesloten.