Dag 11 & 12: Dagboek van Dion Jordens.

Dag 11 & 12: Dagboek van Dion Jordens.

Dion Jordens is stagiair voor Smiling Child of The Gambia. Zijn stage is een opdracht vanuit het Montessori College Twente, te Hengelo. Tijdens de stage van Dion houden wij zo veel mogelijk zijn verslag bij. Lees ook: Dag 9 & 10 van Dion uit dagboek.

Dag 11 uit Dion zijn dagboek

Apen in de boom naast mijn kamer maakten mij wakker! Regelmatig zitten er apen in de boom naast mijn kamer, maar nu waren ze ontzettend luidruchtig. Echt super gaaf dat de apen zo dicht bij mijn kamer zitten, bijzonder om mee wakker te worden in ieder geval! We zouden vandaag naar school gaan, maar helaas had onze auto problemen. Hierdoor konden we niet over de onverharde wegen, door de diepe kuilen en vooral niet door het water. Dus we zijn naar Lamin gereden, waar we met Yus nieuwe schoonmaak spullen kochten voor de school. We struinden over de markt van het ene winkeltje, naar het volgende kraampje op zoek naar alle spullen die we nodig hadden. Op de markt worden veel verschillende producten verkocht, van autoaccu’s tot verzorgingsproducten. Het is er leuk om op zo’n markt te komen, je maakt er van alles mee. Er worden de raarste dingen verkocht tot pakezels die bergen aan materialen vervoeren. De markt ligt langs de hoofdweg, dat is al een bezienswaardigheid an sich. Zo zie je busjes voorbij komen die bankstellen en kasten op de daken vervoeren, maar ook dieren zoals kippen en geiten!

Sainey (leraar) woont ook in Lamin, we hoorden dat hij thuis was. Aangezien ik nog geen kennis met hem gemaakt heb wilde ik hem graag ontmoeten. Dan kon ik meteen het laatste interview voor de leraren afnemen. Sainey geeft les aan de oudste klas van de basisschool en volgt op dit moment de Architectuur opleiding aan de Technische Universiteit van The Gambia, daarom had ik hem nog niet gezien. De opleiding volgt hij puur voor de kinderen om hen straks meer te leren over de architectuur, zodat zij straks makkelijker een technisch vak kunnen kiezen. Hij wil ze dus voorbereiden op de toekomst!

Het was heel bijzonder om met Sainey in gesprek te gaan. Hij is namelijk niet zo maar een leraar, maar écht veel meer dan dat, zijn hele leven draait om de kinderen het zijn passie en levenswerk. Een van de projecten voor zijn opleiding was het ontwerpen van een 5* hotel. Toen Mark en Jacco hem enkele keren terug mee namen naar het strand ontdekten de leerlingen een krab. Van deze krab ontwierp hij een prachtig en bijzonder mooi 5* hotel, met de hand! Sainey is dus ook écht nog eens een creatieve geest. Zodra zijn interview online staat moet je het écht lezen!

Dag 12 uit Dion zijn dagboek.

En nadat we naar school geweest zijn of van plan waren te gaan, volgt er weer een werkdag. Deze dagen worden door Mark en Jacco meestal gebruikt om van alles bij te werken voor de stichting, de website, administratie en soms zijn er ook afspraken. Dus ook ik ging aan de slag voor het schrijven van mijn blogs, interviews en diverse avonturen.

In de ochtend kreeg ik een appje van mijn taxichauffeur, Musa. Met de vraag of ik met hem uit wilde gaan vanavond. Ik heb de laatste paar dagen erg goed contact met Musa, dus leek met dat erg leuk. Hij vertelde me dat het voor hem heel speciaal was om naar een bar te gaan, hij kan dat normaal niet betalen. De meerderheid van de Gambianen kunnen het echt niet betalen. Door mij zag hij een kans om dit wel te doen vanavond. Het werd een leuke en erg gezellig avond, waarbij ik weer meer van het uitgaansleven aan de Strip zag. Wij hebben het niet laat gemaakt want woensdag zouden we vroeg naar school gaan.

Reacties zijn gesloten.