De 18e keer in The Gambia

De 18e keer in The Gambia

Voor Mark & Jacco is het alweer de 18de keer in The Gambia en naar mate zij hier vaker komen, raken ze toch steeds weer verder verwikkeld met de lokale cultuur, gebruiken en ervaringen. Uit een schaal eten met blote handen, Ataya of Café Touba drinken met lokale vrienden, ouders en leraren, ontbijten aan de straat, winkelen op de markt en bij de lokale winkels. “Boys, our white Gambians” wordt er steeds vaker naar ons geroepen en ook hebben we lokale namen als Lamin en Yankuba.

Oh, en we worden zelfs Tom en Jerry genoemd 😉

Facebook & Instagram

In deze weken kregen we het eindelijk weer voor elkaar om onze Facebook & Instagram accounts aan elkaar te koppelen. Gelukkig, was dit aan het begin van onze reis, zodat iedereen alles al heeft kunnen volgen op onze social media kanalen. Oh ja, en we hebben nu zelfs Threads.

Volg je ons nog niet? Doe dat dan nu!

Smiling Child Football Academy

Het eerste weekend moest Abdoulie een wedstrijd voetballen op het schoolplein, dus op zondag waren we al op school om te zien hoe Abdoulie met zijn team gelijk spel speelde. Abdoulie speelt in het oudste jongens voetbalteam. Daarnaast heeft Smiling Child Football Academy nog 2 jongere voetbalteams en 1 meisjes voetbalteam. We hebben ze in de afgelopen weken een paar keer zien spelen.

We zijn ontzettend blij en trots dat we met de hulp van sponsoren van de stichting de Smiling Child Football Academy van de grond krijgen. In september 2023 is de Football Academy officieel geregistreerd en sindsdien wordt er veel geoefend om mee te kunnen doen met de competitie wedstrijden. We zijn trots op onze sportleraar Ousman, die met de Smiling Child Football Academy het mogelijk maakt voor kinderen om niet alleen te leraren, maar ook te sporten!

Het is nu ook mogelijk om via onze stichting direct de Smiling Child Football Academy te steunen met financiële bijdragen of met tenues, schoenen, trainingsmaterialen, en dergelijke. Wil je weten hoe? Neem dan even contact met ons op.

De puntjes op de “i”

Afgelopen oktober 2023 waren we in The Gambia waarbij we veel hebben gesproken over de toekomst plannen en vervolgstappen van dit jaar. Inmiddels wordt het schoolterrein opgehoogd, zijn de deuren en ramen opnieuw bevestigd, is er geschilderd en is de poort opnieuw gezet. Het gaat de goede kant op. We bereiden ons voor op de volgende projecten.

Mogen we ook weer op jouw steun rekenen?

Sponsoren en vrienden op bezoek

Het is steeds weer bijzonder en speciaal om sponsoren en vrienden te mogen ontvangen op Smiling Child Nursery & Lower-Basic School. Zij worden dan hartelijk ontvangen door ons schoolhoofd Yus en leren dan over de invloed van de stichting en zien hoe er les gegeven wordt op school. Vivi en Monique bezochten de scholen. En ook Renate bracht een bezoek gedurende deze weken. Voor de één de eerste keer en voor de andere al meerdere keren. Voor ons is het bijzonder om dit soort momenten te mogen delen! Pas dan realiseren wij ons weer wat we hier in de afgelopen 6 jaar allemaal hebben gedaan!

Wil je Smiling Child Nursery & Lower-Basic School bezoeken?

Mocht je nu in The Gambia zijn en Mark & Jacco zijn er niet? En toch zou je graag een bezoek willen brengen aan de Smiling Child Nursery & Lower-Basic School? Laat het ons gewoon weten met een mailtje of een berichtje via onze sociale media. Dan zorgen wij ervoor dat je de scholen kunt bezoeken in Lamin-Kerewan! Ben je op vakantie? Dan kun je een bezoek aan onze scholen gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld de Lamin Lodge.

Geen idee hoe je er moet komen? Buba neemt je graag mee.

Buba is al ruim 6 jaar één van onze vaste taxichauffeurs, betrouwbaar en netjes. Kan Buba zelf niet? Dan zorgt hij voor een passende vervanging. Altijd netjes, veilig en betrouwbaar!

Buba weet exact waar de school is en inmiddels hebben meerdere sponsoren en vrienden met Buba meegereden naar de school tot absolute tevredenheid. Daarbij is Buba nog eens extra gezellig en neemt hij je graag onder zijn hoede, met mooie excursies en programma’s door The Gambia. Zo laat hij je het échte Gambia zien. Vraag het Buba, en hij zorgt ervoor dat het je aan niets zal ontbreken!

Familiedag & Sportdag

Tijdens de 2,5 week dat Mark en Jacco hier natuurlijk waren is er veel meer gebeurd. Dit heb je onder andere via onze sociale media kunnen zien en lezen. Er werd een hele sportdag georganiseerd en ook kwamen Mark & Jacco veel vaker bij Yus, Ndey, Marco, Muhammed en Abdoulie thuis. De bijzondere gebeurtenissen en de mooie belevenissen zijn niet in één blog te omschrijven, maar gelukkig hebben we de foto’s.

Foto’s en filmpjes, zeggen meer dan 1000 woorden. 😉

We Leren, We bouwen, We groeien

Dankzij, het initiatief van Annabella van der Burch kregen we nieuwe plantjes. Door het bouwen van de scholen was de aandacht voor onze kleine akkertjes verslapt. Annabella gaf ons kleine plantjes en daarmee vulden we de eerste bedden.

Er staan diverse groenten, zoals; tomaten, komkommers, meloen, uiten, galapenjo’s, grond pinda’s, hibiscus en nog veel meer. De plantjes worden op dit moment voorzicht verzorgd! We kunnen niet wachten tot we de eerste groenten zien groeien en kunnen plukken. We zijn ontzettend benieuwd.

Ontzettend blij dat we weer kunnen verbouwen 😀

Sponsorkind(eren)

Nu we ruim 6 jaar verder zijn met onze stichting. Zijn we de afgelopen jaren flink gegroeid van 75 kinderen naar maar liefst ruim 600 kinderen. We hebben dan nu ook Smiling Child Nursery (kleuter-) & Lower-Basic School (basisschool). Het aantal kinderen dat bij ons naar school gaat, zorgt ervoor dat we de voorzieningen weer gaan aanpassen, daar gaan we ons de komende periode ook echt op richten.

Natuurlijk, zijn er onder deze 600 kinderen ook heel veel kinderen van gezinnen die die het schoolgeld niet kunnen betalen. Hiervoor hebben we het sponsorkind programma, waarbij je door middel van een maandelijkse donatie een kindje naar school kan laten gaan. Dat kun je doen met een kindje specifiek, maar je kunt ook een vaste vriend worden van de stichting. Onze vaste vrienden helpen ons met een maandelijkse algemene donatie, dit wordt vooral besteed aan het schoolgeld van de kinderen, waardoor we salaris voor de leraren, onderhoud aan de school en schoolmaterialen kunnen verzorgen!

Lees meer over: Sponsorkindje in The Gambia | Word een vriend

Mark en Jacco zorgen ervoor dat 100% van jouw gift aan de doelen van de stichting en de kinderen in The Gambia besteedt wordt. Alleen met elkaar en samen, kunnen wij ervoor zorgen dat deze kinderen een kans krijgen op een betere toekomst!

Ieder kind moet kunnen leren. Met een glimlach! 🤗

– Stichting Smiling Child of The Gambia ❤️
Reacties zijn gesloten.