Een bijzondere manier van leren en sporten

Een bijzondere manier van leren en sporten

Smiling Child Nursery & Lower Basic School staat steeds beter aangeschreven in The Gambia. Inmiddels staan er al zo’n 20 stagiaires van The Gambia College in de wachtrij om hun stage te voldoen bij ons op de scholen. De allerbeste stagiaires mogen blijven na hun opleiding en treden hiermee toe aan het team.

Technisch Onderwijs

De toekomst van The Gambia ligt in de handen van investeerders. Om dit zo aantrekkelijk mogelijk te kunnen maken sorteert het onderwijs van The Gambia voor. Steeds meer scholen bieden Technisch onderwijs. Ook Smiling Child Nursery & Lower Basic School is zich hierop aan het voorbereiden. In 2021 is Sainey gestart met de technische opleiding aan de technische universiteit. Met nog enkele maanden te gaan, zal hij na het afstuderen zijn kennis inbrengen in het basisonderwijs van Smiling Child Lower Basic School. Zodoende krijgen de kinderen meer kennis voor hun mogelijke vervolg opleiding.

De laatste loodjes van dit schooljaar.

De kinderen leren hard, want het zijn de laatste loodjes van dit schooljaar 2021/2022. Met de toets week in het vooruitzicht worden de puntjes op de “i” gezet. De kinderen worden voorbereid op hun toetsen. Deze laatste toetsen zijn alles bepalend voor het overgaan naar een nieuw schooljaar.

De leraren gebruiken vooral veel zang, want met zingen leer je ezelsbruggetjes. Bij ieder onderwerp horen passende liedjes die helpen de leerstof te onthouden. Uiteraard hoe ouder in de basisschool hoe serieuzer het wordt. Wij zijn dan ook heel benieuwd wie er allemaal over gaan naar het nieuwe schooljaar.

Sporten

Onze leraren zijn toegewijd, dat is een feit. Naast de kunst en creatieve lessen op zaterdag, geeft Ousman sportles. Naast dat Ousman sportles geeft op school is hij gestart met zijn eigen voetbalacademie. Deze voetbal academie is nodig om de twee voetbalteams van de school in de competitie te laten spelen. Vanaf volgend seizoen starten ze dan écht in de competitie, momenteel spelen zij vooral oefen competities.

Er zijn twee voetbalteams, de jongens en de meisjes. Ousman is trots op beide teams, maar het meisjes team heeft voor hem een speciaal plekje. Met het meisjes team wil hij een beweging veroorzaken in The Gambia, want hij vindt dat iedereen mag doen wat hij/zij leuk vindt! Hij zegt: “Laat de kinderen zijn, wie ze willen zijn. Dat mag en kun je enkel respecteren!”

De opfriscursus voor de leraren.

2 keer per jaar organiseert school een opfriscursus voor de leraren. Dat is steeds 2 tot 1 maand voor de periodieke toetsen. Nu Mark & Jacco hier zijn konden zij één van deze opfriscursussen mee maken. Deze cursus wordt vooral gegeven om de leraren te helpen, kinderen de leerstof snel eigen te maken. Zo stomen wij ze klaar voor de toetsen aan het einde van het jaar.

Reacties zijn gesloten.