Onderhoud aan de scholen in Afrika, The Gambia

Onderhoud aan de scholen in Afrika, The Gambia

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van het bouwen van klaslokaal 6 en de bibliotheek. Tegelijk zouden we starten met het onderhoud aan de beide scholen in The Gambia (Afrika) dat erg nodig was. Er zijn flinke stappen gemaakt en de projecten zijn allen in volle gang gezet.

De reis van Mark en Jacco komt weer ten einde

Mark heeft een geweldige reis gehad van maar liefst 4 weken in The Gambia. De laatste 2 weken is Jacco bij Mark aangesloten en hebben we met elkaar een fantastische reis gehad. Bevoorrecht dat wij dit konden delen met Mark zijn ouders en Henk en Kitty. Waar altijd een tijd van komen is, is ook een tijd van gaan en deze is inmiddels weer aangebroken. De tijd hier, is weer voorbij gevlogen!

Welke projecten zijn er succesvol afgerond en in gang gezet?

Smiling Child of The Gambia bestaat nu ruim 6 jaar en met het realiseren van klaslokaal 6 en bibliotheek hebben we maar liefst ruim 600 kinderen bij ons op school. Onze eerste kennismaking met de nieuwe kleuters en leerlingen was een feest van dankbaarheid. De stichting zet zich in voor kinderen uit (kans) arme gezinnen in The Gambia (Afrika), want wij geloven dat onderwijs de sleutel is voor een kans op een betere toekomst. Zo helpt de stichting dankzij sponsoren bij het schoolgeld van de kinderen aan beide scholen in The Gambia en bouwt de stichting goede schoolvoorzieningen.

Wij zijn trots en dankbaar voor onze sponsoren, vrienden, familie en partners die continue ervoor zorgen dat onze stichting door kan gaan. En dat we samen ervoor kunnen zorgen dat we deze kinderen een kans geven op een betere toekomst!

De volgende projecten heeft de stichting de afgelopen weken heeft kunnen realiseren en in gang kunnen zetten:

Zelfs onze schoolhond, Jama, werd er moe van 😉
 • De buitenmuur wordt verhoogd.
 • De nieuwe poort staat en wordt binnenkort geschilderd.
 • Smiling Child Nursery school, wordt opnieuw geschilderd
 • Smiling Child Lower Basic School, klaslokaal 6 en de bibliotheek worden afgemaakt. De buitenkant is geschilderd en de vloeren zijn gelegd.
 • Smiling Child Football Academy, door onze sportleraar Ousman, heeft inmiddels 4 teams, 3 jongens en 1 meisjes team.
 • 10 sponsorkinderen en hun gezinnen kregen rijst en olie.
 • Het technisch onderwijs, waarbij de leerlingen worden voorbereidt voor de middelbare school wordt nu ook op Smiling Child Lower Basic School gegeven.
 • Sainey is terug na zijn opleiding om het onderwijs van Smiling Child nog verder te verbeteren, hiermee zijn wij een van de eerste basisscholen die straks de Technical Academy kunnen oprichten.
 • Yahya is ook terug en volgt nog zijn laatste jaar aan de deeltijd opleiding tot gespecialiseerde leraar voor zowel de kleuter- als de basisschool.
 • Rapportjes van het derde semester van het afgelopen schooljaar en hun schoolprestaties zijn uitgedeeld en er is een feestje gegeven.

Voor de komende periode zijn ook al diverse plannen in de voorbereiding

Om de continuïteit van beide scholen voor ruim 600 kinderen in The Gambia, Afrika, te kunnen waarborgen hebben we voor de komende periode ook weer heel wat plannen in voorbereiding gezet. Uiteraard dienen de voorgaande projecten eerst wel volledig afgerond te zijn voordat we hiermee verder kunnen.

 • Na het onderhoud aan de poort, basisschool en kleuterschool gaan we het toiletgebouw renoveren met een mooie veranda.
 • Ook gaan we een amfitheater plaatsen voor alle leerlingen zodat de stoeltjes en tafels in de klas kunnen blijven.
 • De waterpomp willen we gaan vernieuwen, want de huidige is in slechtere staat, waardoor dit gevaarlijk kan worden.
 • Het schoolterrein willen we gaan ophogen zodat deze mooi egaal wordt.
 • Daarbij willen we ook een extra toiletgebouw gaan plaatsen voor de basisschool.

Mocht je ons willen helpen bij het realiseren van deze projecten? Dan kunnen we altijd een duwtje in de goede richting gebruiken. Financiële donaties helpen ons om het schoolterrein verder te professionaliseren en daarmee ook de kinderen een veilige en goede schoolvoorzieningen te kunnen bieden. Help je mee? Ontdek onze verschillende mogelijkheden via “Doneren“. Iedere bijdrage klein of groot kan ons verder helpen, want alleen samen realiseren wij dat deze kinderen goed onderwijs kunnen volgen.

En de komende tijd staan de volgende acties op de planning:

 • Kerst actie! We willen zo veel mogelijk kinderen dit jaar blij maken met een uniek kerstfeest en daarmee veel gezinnen helpen.
 • Bananendozen actie! In januari zamelen we weer bananendozen in met kleding, schoolspullen, verzorgingsproducten, sportkleding en trainingsmaterialen en nog veel meer…

Binnenkort lees je meer over deze acties en hoe je hierbij kunt helpen via onze nieuwsbrief en onze Facebook! Blijf ons volgen, wij houden je graag op de hoogte.

Komen jouw donaties goed terecht? Hoe kun je helpen?

Wil je ons helpen bij het realiseren van deze plannen? Wil je ook een verschil maken voor ruim 600 kinderen? Alleen samen lukt het ons deze kinderen goede onderwijsvoorzieningen te bieden, een fijne leer omgeving, en vooral een kans op een betere toekomst. Ontdek alle mogelijkheden via “Doneren“. Daarbij heeft de stichting de officiële ANBI-status; hiermee zijn onder bepaalde voorwaarden jouw giften belasting aftrekbaar.

Mark & Jacco zorgen ervoor dat 100% van jouw gift ten goede komt aan de doelen van de stichting en de kinderen in The Gambia, Afrika. Zij hebben deze stichting vanuit hun persoonlijke passie en liefde voor de bevolking opgezet. Het enige wat zij van de stichting, het welk en de scholen terugkrijgen is voldoening en dankbaarheid.

Dat gezegd hebbende garanderen wij persoonlijk dat jouw donatie 100% terecht komt.

Reacties zijn gesloten.