Op schoolreis! Om nooit te vergeten

Op schoolreis! Om nooit te vergeten

Het verzoek van de leraren: “Kunnen jullie ons alsjeblieft helpen? Wij geloven dat zien en ervaren helpt bij het herinneren! Wij willen daarom de kinderen van groep 3, 4 en 5 van de basisschool meenemen het land in.” En zo, kon de stichting een bijdragen leveren aan een bijzondere schoolreis.

De schoolreis

Maar liefst 2 nachten, een grote bus en 3 hele dagen! Veel kinderen waren gespannen, zenuwachtig want wat gaan ze allemaal beleven. Een reis van 3 dagen door The Gambia, ze maakten kennis met hun eigen cultuur, met de geschiedenis, de diep geraakte slavernij en bezochten verschillende parken. Het werd een schoolreis om niet meer te vergeten.

Extra bijzonder was het zeker want bij deze schoolreis waren vrienden / sponsoren van de stichting betrokken. Vicky, Frida, Charlie en Viènna waren erbij. Zij hadden al veel kinderen leren kennen in de dagen ervoor. Dat maakte het vooral voor de kinderen van Vicky erg leuk, want zij beleefden een heel bijzondere schoolreis met hun nieuwe vrienden en vriendinnen in The Gambia.

Een lange reis met vele hoogtepunten

Dat het een bijzondere ervaring werd, dat zal je niet verrassen. Op de eerste dag werd er een bezoek gebracht aan Fort Barra / Fort Bullen, om daar te komen moesten ze met de Ferry van Banjul naar Barra. Dat was al een hele ervaring. In het Fort kregen de kinderen een rondleiding en werden zij bijgebracht over het slavernij verleden. Fort Bullen diende als het laatste fort voordat de slaven verhandeld werden naar Portugal of Amerika.

Vervolgens bezochten zij James Eiland / Kunta Kinteh Eiland, dat inmiddels een stuk kleiner is dan toen door het stijgen van de zee. Een eiland dat voor de Britten en Fransen dienden als ‘opslagplaats’ van de slaven tot 1807. Daarna werd het eiland vooral gebruikt voor scheepsopslag.

De volgende dag gingen zij door naar de Senegambia Bridge. Een brug die maar liefst 2 kilometer lang is en de handel tussen Gambia en Senegal moet bevorderen. De brug verbindt het Noorden met het Zuiden. Na de Senegambia Bridge, bezochten de kinderen en leraren het plaatsje “Wassu” bekend om de “Stone Circle“. In de middag werden er spelletjes gespeeld bij het schooltje waar zij de nacht door zouden brachten.

De laatste dag werd er flink gedanst in de bus en was er een heel groot feest. De kinderen waren ontzettend enthousiast om de reptielen boerderij te bezoeken. Extra bijzonder was het dat er niet alleen reptielen waren, maar er werd ook verzorgd voor een hyena. De kinderen vonden het ontzettend bijzonder en indrukwekkend. Tijdens het einde van de middag keerden de kinderen terug bij school en kwamen zij thuis met hun enthousiaste verhalen.

Dankbaar dat wij met de stichting konden helpen bij het realiseren van deze bijzondere ervaring. Een ervaring die een grote bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van onze kinderen in The Gambia!

Schoolreis enkele foto’s

Reacties zijn gesloten.