Over Gambia: je eerste kennismaking!

Over Gambia: je eerste kennismaking!

Met stichting Smiling Child of The Gambia zetten wij ons al ruim 6 jaar in voor het prachtige land The Gambia. Het begon allemaal toen we voor het eerst in The Gambia kwamen, 6 jaar geleden, tijdens de jaarwisseling van 2016 / 2017 voor het 50 jarig huwelijks jubileum van Mark zijn ouders.

Bij terugkomst in Nederland besloten Mark & Jacco om de stichting op te richten. Gelukkig wilde Erwin hierbij helpen en zo werd het bestuur voor een officiële stichting met een ANBI-status, op 4 april 2017, opgericht.

Wat deed Smiling Child of the Gambia in de afgelopen 6 jaar?

We zijn begonnen met een kleuterschool met ca. 75-100 kinderen op school. We verbouwden de kleuterschool en bouwden een nieuw toilet, ook werd er een nieuwe waterpomp geïnstalleerd. Daarna gingen we verder met het bouwen van de basisschool. In tussentijd waren we gestart met maandelijkse sponsoren en ons sponsorkind programma. In 2018 legden we de eerste steen van de basisschool, dit werd de fundering. In januari 2019 verzonden we een geheel eigen container met schoolmeubilair. En bouwden we gestaag verder met de basisschool.

Tussentijds richtten we onze eigen Smiling Child Football Academy op voor onze leerlingen en talenten om te kunnen voetballen en te sporten. De scholen vallen op bij het Ministery van Onderwijs, want we zien toe op beter onderwijs voor alle leerlingen. Dit najaar, bouwen wij het laatste klaslokaal en de bibliotheek af van de bassischool; inmiddels helpen we ruim 600 kinderen in het primaire onderwijs, in het kleine dorpje Lamin-Kerewan.

Dit hadden we niet gekund zonder de steun van sponsoren, vrienden, familie, partners en alle “well-wishers” van de stichting. Daar zijn wij, de kinderen en alle leraren, ontzettend dankbaar voor! Alleen samen krijgen zij een kans op een betere toekomst.

Waarom zou je naar Gambia gaan?

The Gambia is het kleinste land van Afrikaanse vasteland. Het land ligt rondom de rivier de Gambia, en heet officieel Republiek The Gambia. Met 327 kilometer landinwaarts en slechts enkele kilometers boven en onder de rivier, is het een groen en bijzonder mooi landje, met een lange uitgestrekte stranden aan de Atlantische Oceaan. Het land wordt omringd door Senegal en dient daarmee ook als handel doorvoer tussen Noord en Zuid Senegal. Daarnaast behoort Gambia tot één van ‘s Werelds allerarmste landen ter wereld, met een laag toekomst perspectief en een gemiddeld inkomen per geregistreerde en werkende inwoner van € 35,00 per maand. Tegelijk heeft het land ontzettend veel te bieden voor de toeristen en de zakelijke reiziger.

“Welcome to The Gambia!”

Een impressie van The Gambia met haar prachtige cultuur, flora en fauna.

Mr. Feeling: Viva la Gambia

Jacco & Mark leerden over de jaren heen Mr. Feeling en Mamm Jarra kennen. Dankzij het contact leerden zij ook buiten de stichting om het land beter kennen, met haar kleurrijke talenten en mogelijkheden. Het blijft natuurlijk één van de allerarmste landen, toch gebeuren er fantastische mooie dingen dankzij de talentvolle en kleurrijke bevolking: “Viva La Gambia!

Reacties zijn gesloten.