Start van schooljaar 2023 & 2024

Start van schooljaar 2023 & 2024

Nu het “groene seizoen” in The Gambia grotendeels achter ons ligt, nadert ook het einde van de zomervakantie. Vanaf maandag 18 september worden alle kinderen terug verwacht op school. Een bijzonder jaar staat ons te wachten, want voor de oudsten is dit het laatste jaar aan Smiling Child Nursery & Lower Basic School. (Terwijl wij dit schrijven, realiseren we ons dat we hen al ruim 6 jaar kennen. Gelukkig mogen we nog 1 jaar van ze genieten, voordat wij hen verder laten gaan naar de vervolg opleiding!).

Hoe staat het met de basisschool?

De basisschool met het dak op klaslokaal 6 en de bibliotheek

De laatste fase van de bouw is voor de zomer van start gegaan. Door het bizarre weer tijdens het regenseizoen heeft de bouw van klaslokaal 6 & de bibliotheek flinke vertragingen opgelopen. Aankomende week wordt de vloer gelegd.

Tijdens het regenseizoen is het gelukt om vlak voor een hevige storm het dak dicht te leggen. Ontzettend fijn, want anders had het enorm vochtig gebleven in de lokalen. Ook voor deze constructie hebben we weer gekozen voor een stalen constructie, dit hebben we bewust gedaan, zodat deze bestendig is tegen het onstuimige weer tijdens het “groene seizoen”.

Nieuwe kleuters…

De nieuwe kleuters staan te popelen om naar school te gaan! We gaan vanaf volgende week weer ontzettend veel leuke en lieve koppies ontvangen op school. Zo’n 50 kleuters worden verwacht. Wat zal er van hen terecht gaan komen? Onze leraren gaan in ieder geval hun uiterste best doen alle kinderen goed onderwijs te bieden, want alleen dan maken zij kans op een betere toekomst in The Gambia.

Onderhoud… dat is de prioriteit

Nu het einde van al het bouwen nadert. Ligt de zorg op onderhoud. De kleuterschool en basisschool zullen het komende jaar op diverse manieren onderhouden moeten worden, denk hierbij aan nieuw stucwerk, schilderen, schoon houden, plaatsen van ventilatoren, elektriciteit aanleggen en ook het toiletgebouw zal gerenoveerd moeten worden. Het komende schooljaar zullen we ons vooral concentreren op het onderhoud om ervoor te zorgen dat beide scholen er piekfijn uit gaan zien.

Onderhoud is enorm belangrijk in The Gambia, door de zeelucht en de stralende zon heeft de verf en het stucwerk het zwaar te verduren. Daar komt nog eens bij dat bij veel wind de schoolgebouwen gezandstraald worden en dan heb je nog alle vieze handjes aan de muren van het spelen. De Gambianen vinden het al snel goed, en letten niet zo zeer op het onderhoud. Wij willen hen helpen te begrijpen dat onderhoud de basis is van goede schoolvoorzieningen.

Reacties zijn gesloten.