Uitdelen van de bananendozen!

Uitdelen van de bananendozen!

Na de lange reis die de bananendozen hebben afgelegd konden wij ze samen met Vicky, Eddy, Frida en hun kinderen uit gaan delen. Voor Vicky, Eddy, Frida, Charlie en Viènna was het voor hen het allereerste bezoek aan onze school tijdens hun reis.

Dit keer was er voor hen geen groot ontvangst. Het was namelijk nog Ramadan, waarbij het dan niet gewenst is dat er muziek gemaakt wordt of een groots welkom georganiseerd wordt. Toch kregen Vicky, Eddy, Frida en hun kinderen al een hele goede indruk van de scholen. Ze werden rond geleidt, bezochten de klassen en hielpen mee met het uitdelen van alle spullen.

Bananendozen vol!

Met de bananendozen-actie van 2023 waren er maar liefst 51 dozen vol ingezameld! Geweldig, en alle spullen werden dankbaar en liefdevol in ontvangst genomen. De dozen waren gevuld met EHBO-dozen, kleertjes, sporttenues, voetballen, speelgoed, school- en tekenspullen, verzorgingsproducten zoals vaseline, zeep, tandenborstels en meer…

Tijdens het uitdelen van de spullen waren het niet alleen de kinderen die dit geweldig vonden, want de leraren zelf konden ook hun hart ophalen. Zo mooi en dankbaar te zien hoe alles een mooi plekje heeft gekregen.

Enkele kinderen die individueel gesponsord worden ontving hun eigen cadeaus van hun sponsor. Ontzettend lief, en de kinderen vonden alle cadeaus ongelofelijk leuk! Dankjewel!

Het uitdelen was een hele klus want geheel op Gambiaanse “georganiseerde” wijze (lees: chaotisch). Begonnen we keurig met kinderen opgesteld in een rij, zodat ze één voor één de klas in konden om iets uit te zoeken, echter duurde dit veel te lang voor de oudere leerlingen en al snel werd het een gedrang van jewelste.

Iedereen die ons heeft geholpen met het inzamelen van al deze spullen, ontzettend bedankt namens alle kinderen, ouders en de leraren! We kunnen niet vaak benadrukken hoe blij en dankbaar we zijn met alle hulp en steun.

En natuurlijk de foto’s:

Reacties zijn gesloten.