Vakantiedagen in The Gambia

Vakantiedagen in The Gambia

Natuurlijk genieten we volop van onze activiteiten bij de Smiling Child Scholen en de ruim 400 kinderen. Iedere dag is een bijzondere en memorabele dag, maar ook intensief. Vakantiedagen of ‘relax dagen’ plannen we om even af te koelen (letterlijk en figuurlijk) en te genieten van het land, de stranden en al het moois dat The Gambia te bieden heeft.

Ben je op vakantie binnenkort in The Gambia? Dan zijn dit wellicht leuke tips voor jouw reis. Vergeet vooral niet om de lokale Gambianen te steunen.

Dus, wat je touroperator ook zegt! Het is écht een veilig en vriendelijk land. Stap in een groene taxi en maak een excursie of taxiritje naar het strand met de lokale chauffeurs en gidsen. Vergeet niet, eerst een afspraak te maken over de prijs. Verder is het volop genieten en aan het einde geef je een mooi extra fooitje.

Zon, Zee en Strand

Een van de meeste activiteiten die wij ondernemen is het bijkomen aan het strand. Zo gaan we dikwijls naar Kuntah Kinteh Appartments of Poco Loco Beachclub. Hier geniet je van het strand, leuke muziek en goede eten. Poco Loco was gedurende deze reis vooral onze uitvalsbasis. Een échte Gambiaanse Beachclub waar je naast de toeristen en expats ook de lokale Gambiaan treft. Daarnaast is er altijd wel goede Reggae op de achtergrond.

Diversiteit aan dieren

Waar je gaat of staat in The Gambia tref je dieren. De Gambiaan leeft hand in hand met de natuur. In het ‘wildlife’ vind je vooral krokodillen, apen, gieren, tal van vlinders en vogels. Als je geluk hebt zie je in de binnenlanden de nijlpaarden en gorilla’s. The Gambia is een lust voor vogelspotters, want het land kent ontelbaar veel soorten. In het dagelijks leven tref je naast de apen, ook ezels, paarden, koeien, geiten, schapen, kippen, varkens, honden en katten. De dieren dienen de Gambianen bij hun dagelijkse werk of als vervoersmiddel.

De Gambiaanse straten

De straten in The Gambia zijn durk, overvol en een aparte belevenis. Mensen hangen aan de auto’s om van A naar B te komen. Je ziet een tal van dieren en je stopt wel een aantal keer, omdat er weer een koe of schaap oversteekt. Langs de straten is het in Serrekunda enorm druk. Onderweg naar onze Smiling Child Scholen, nemen wij dikwijls de route via de Serrekunda Market. Niet, omdat het sneller rijdt. Juist niet! Puur, omdat het een smeltkroes is van de samenleving, een drukte van jewelste. De snelste route is vanaf Kololi via het vliegveld naar Lamin-Kerewan.

Ebunjan Theatre

Dit keer was er een bijzonder en mooie theaterproductie: Kings and Queens Gambia. Een prachtige musical, een combinatie van de Gambiaanse cultuur en historie met de grootste helden uit de muziek geschiedenis. Een musical afgewisseld met zang, muziek, dans en acrobatiek. Mocht je dus naar The Gambia gaan? Houd het in de gaten, want Kings and Queens is een musical die je beslist gezien wil hebben en is te zien tot 27 april 2022. Hou je niet van een musical? Geen probleem, want dan is de ervaring alleen al een hele belevenis.

Reacties zijn gesloten.