De basisschool

De basisschool

Water halen op het schoolplein. Daar waar de cassave groeit daar komt de basisschool

De stichting is opgericht in April 2017 vanaf toen is er tijd gestoken om de kleuterschool volledig te renoveren en te verbouwen. Dat is gelukt! Wij gaan door, want wij willen een basisschool bouwen voor de gezinnen van deze wijk. Via de nieuwsitems houden wij je continu op de hoogte van zowel kleine als grote ontwikkelingen.

Lamin Kerewan Village is een wijk van het gelijknamige dorp Lamin. Het is alleen een arme en zeer afgelegen wijk. Het is het laatste puntje waar het electriciteitsnet het net haalt. Op dat uiterste punt staat onze kleuterschool. Een half uur verder lopen dan kom je verder in de wijk, zonder elektriciteit met waterputten, met kleine huisjes van golfplaten, geen stenen muren meer. Hoe verder je de wijk in gaat des te erbarmelijker de situatie. Je zou het met eigen ogen moeten zien! Vanaf hier is het al ruim 30 minuten lopen om bij ons op school te komen, maar voor de kinderen is het nu nog ruim 45 minuten verder lopen tot ze bij de eerste basisschool komen. Op het aandringen van docenten en leraren hebben wij het initiatief genomen om verder te gaan. Wij gaan een basisschool bouwen!

Overzicht van het schoolterrein. Bovenin het gebouw voor de basisschool en onderin het oude gebouw van de kleuterschool.

Smiling Child Primary School, een basisschool die het mogelijk maakt om voor de kinderen een heel belangrijk deel van hun leven te genieten van veilig en goed onderwijs. Door het toevoegen van de basisschool realiseren we een omgeving, waar kinderen vanaf hun 4de tot hun 14de jaar naar school gaan. Dat betekend 10 jaar lang hun eigen vriendjes continu om hun heen en in een vertrouwde en fijne omgeving les krijgen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat het een prachtige omgeving wordt.

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen en dankzij gulle giften, donaties en materiele steun komen we heel ver! Jij bent voor ons heel belangrijk, want samen met jou kunnen wij hier een verschil maken. Onder de knop “doneren” zie je de verschillende mogelijkheden.

Wil je ons specifiek helpen bij het verwezenlijken van onze droom voor de kinderen in Gambia? Je leest er meer over in onze sponsorbrief.

Wij geloven dat ieder kind moet kunnen leren. Met een glimlach! Jij kunt ons hierbij helpen door ons te steunen. Tevens garanderen wij jou dat 100% van jouw gift ten goede komt aan het doel van onze stichting!