Projecten

Projecten

Onze stichting zet zich in voor Smiling Child Nursery en Lower Basic School. De stichting is opgericht in april 2017 met als doen te zorgen voor (kansarme) kinderen in het primaire onderwijs in The Gambia, zodat zij naar school kunnen gaan! Daarbij voorzien we tevens in een hygi├źnische en veilige onderwijs omgeving.

Smiling Child Nursery School

De kleuterschool waar het voor onze stichting allemaal begon in oktober 2017. Deze kleuterschool hebben we volledig opgeknapt en verbouwd. Inmiddels staat er een prachtige school voor kinderen van 3/4 tot 8 jaar.
Lees hier meer.

Smiling Child Lower Basic School

Het is de droom van de kinderen en ouders om een basisschool in deze wijk te hebben, zodat ze niet meer 45 minuten tot 1 uur hoeven lopen over onverharde en slecht begaanbare zandweggetjes. Gevaar ligt continu op de loer en dat is voor veel ouders dan ook een van de reden om hun kinderen niet meer naar school te laten gaan. In 2020 realiseerden wij de eerste helft van de basisschool, nu starten we met de 2de helft; 3 klaslokalen en een bibliotheek. Lees hier meer.

Sponsorkindje

Het is mogelijk om via onze stichting een kindje individueel te sponsoren. Of doneer maandelijks in het algemeen, zo kunnen wij de leraren een salaris geven, wordt het schoolgeld volledig betaald en kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen naar school kunnen blijven gaan in The Gambia! Lees hier meer.