Smiling Child Nursery School

Smiling Child Nursery School

Toen wij in aanraking kwamen met Rosy Apple Noël Baker Nursery School, wisten wij dat we deze school wilden verbouwen. Daarnaast wilden we ook de allerarmste kinderen gaan sponsoren, zodat zij ook een kans hebben op onderwijs en een betere toekomst! De school is gevestigd in Lamin-Kerewan, Airport side region. Een van de laatste elektriciteitspunten. 

Organisatie van de kleuterschool

De school is gevestigd op het land van Amadou M. Tamba – landeigenaar. Het land is al sinds jaar en dag in de familie en werd geërfd door Amadou bij het overlijden van zijn vader. Door de wens van de dorpelingen om een school te starten, is Amadou hier destijds mee begonnen. 

Zodoende creëerde hij een plek op zijn eigen kavel om de school te bouwen en de school werd eigenhandig gebouwd met hulp van zijn broer Yusupha Tamba – schoolhoofd. Een gezin in Gambia heeft simpelweg niet veel te besteden, om de kosten te drukken bouwde Amadou de school eigenhandig met enkel de hulp van de gemeenschap. 

Enkele jaren later kwam Amadou in aanraking met een Engelse dame en zij kon net als wij de erbarmelijke omstandigheden niet aanzien. De kinderen krijgen simpelweg les in “hokken”, met weinig licht en ventilatie. Het zijn kleuters en kinderen in de leeftijd van 3/4 tot 8 jaar waar de voorzieningen niet veilig voor waren. Geen enkele ouder zou dit zo willen, maar helaas is er hier in Gambia geen andere keus! De Engelse dame is met haar privé vermogen gaan investeren in de school. Zo werden er nieuwe ruimtes gebouwd, een dak op de school,  ramen, een toilet hok, een water voorziening en kreeg de school een elektriciteitsaansluiting. Deze vrouw “Rosy Apple” zorgde voor de staat die de school momenteel heeft, maar helaas kwam de vrouw vele jaren geleden te overlijden en is er sindsdien geen steun meer geweest van een ander stichting.

Ieder kind moet kunnen leren. Met een glimlach! Steun onze stichting.

Deze mooie geschiedenis en het zien van de school voor de eerste keer in oktober 2017 ontroerde ons. Het is zo mooi te zien met hoeveel passie en toewijding Amadou en Yusupha voor deze school zorgen. Zij doen het overkomen als hun lot om te zorgen voor een prachtige school. Alleen lukt ze dit helaas niet zelf en met deze kennis besloten wij in augustus 2017 ons in te zetten voor deze kleuterschool. Op meerdere fronten heeft deze school oprecht onze hulp nodig, namelijk:

  • De kleuterschool is afgelegen van de bewoonde omgeving, verbouwingen en transport van goederen naar de school is niet eenvoudig,
  • Er is geen andere kleuterschool in de nabij omgeving en als deze school er niet zou zijn moesten de kinderen iedere dag ver reizen,
  • De eigenaar (Amadou M. Tamba) van de ‘compound’ (kavel) is gepassioneerd en doet dit met liefde voor de gemeenschap,
  • Het schoolhoofd (Yusupha Tamba, broer van Amadou) is een gedreven en ijverige schoolhoofd die graag zorgt voor de kinderen,
  • De mogelijkheid bestaat om hier echt het verschil te maken voor een grote gemeenschap,
  • De kinderen en de gemeenschap hebben hier echt behoefte aan de steun van onze stichting!

Start van een mooie samenwerking voor de kleuterschool

Doordat we dit wisten zijn we met een voorsprong gestart en is er een overeenkomst opgesteld over de rechten en de ontwikkelingen die de stichting doet voor de kleuterschool. Deze is ook ondertekend door Amadou M. Tamba, wat ervoor zorgt dat de rechten goed zijn afgestemd. Tevens zijn we ook gestart in september 2017 met het vervangen van 9 ramen voor ramen die lucht en licht doorlaten.

Één jaar later (in september 2018) realiseerden wij het project en kunnen we met trots zeggen dat het gelukt is om de ramen te vervangen, de plavuizen te leggen, de school te verstevigen, het dak te renoveren, lesmateriaal te verzorgen, de schoolborden te vernieuwen, de hele school te stuken en te schilderen en nog zo veel meer. Alles is terug te lezen in onze nieuwsitems. Met trots mogen we zeggen dat de school vernoemd is naar onze stichting: Smiling Child Nursery School! In januari 2019 gaan we aanstalten maken om een basisschool te gaan bouwen en wordt ook de naam van de school aangepast naar Smiling Child Nursery & Lower Basic School!

Wat is er mogelijk om ons te steunen? 100% van uw donatie komt ten goede aan de ontwikkelingen van de school en de kinderen.

Wilt u meer lezen over onze ontwikkelingen kijk dan bij onze nieuwsitems. Uiteraard is het ook mogelijk om onze stichting te steunen, klik hier voor meer informatie. Wilt u samen met onze stichting acties opzetten ten behoeven van de stichting? Neem hiervoor contact met ons op.