Smiling Child Lower Basic School

Smiling Child Lower Basic School

Water halen op het schoolplein. Daar waar de cassave groeit daar komt de basisschool

De stichting is opgericht in April 2017 vanaf toen is er tijd gestoken om de kleuterschool volledig te renoveren en te verbouwen. Dit project is afgerond in december 2018. Wij gaan verder, want wij willen een basisschool bouwen voor de gezinnen van deze wijk. Via de nieuwsitems houden wij je continu op de hoogte van zowel kleine als grote ontwikkelingen.

Ruim 45 minuten lopen!

Lamin Kerewan Village is een wijk van het gelijknamige dorp Lamin. Het is alleen een arme en zeer afgelegen wijk. Het is het laatste puntje waar het electriciteitsnet het haalt. Op dat uiterste punt staat onze kleuterschool. Een half uur verder lopen dan kom je verder in de wijk, zonder elektriciteit met waterputten, met kleine huisjes van golfplaten, geen stenen muren meer. Hoe verder je de wijk in gaat des te erbarmelijker de situatie wordt. Je zou het met eigen ogen moeten zien!

Vanaf hier is het al ruim 30 minuten lopen om bij ons op school te komen, maar voor de kinderen is het nu nog ruim 45 minuten verder lopen tot ze bij de eerste basisschool komen. Op het aandringen van de leraren, kinderen en hun ouders hebben wij het initiatief genomen om verder te gaan. Wij gaan een basisschool bouwen!

Onderwijs van 4 tot 14 jaar in The Gambia

Overzicht van het schoolterrein. Bovenin het gebouw voor de basisschool en onderin de kleuterschool.

Smiling Child Lower Basic School, een basisschool die het mogelijk maakt om voor de kinderen een heel belangrijk deel van hun leven te genieten van veilig en goed onderwijs. Door het toevoegen van de basisschool realiseren we een omgeving, waar kinderen vanaf hun 4de tot hun 14de jaar naar school gaan. Dat betekend 10 jaar lang hun eigen vriendjes continu om hun heen en in een vertrouwde en fijne omgeving les krijgen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat het een prachtige omgeving wordt.

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen en dankzij gulle giften, donaties en materiele steun komen we heel ver! Jij bent voor ons heel belangrijk, want samen met jou kunnen wij hier een verschil maken. Onder de knop “doneren” zie je de verschillende mogelijkheden.

Eerste helft van de basisschool.

Dankzij mooie donaties konden wij in 2020 de eerste helft van deze basisschool realiseren. In 2021 willen wij graag starten met de tweede helft; drie klaslokalen en een bibliotheek. Meer hierover is terug te lezen via het laatste nieuws.

Wil je ons specifiek helpen bij het verwezenlijken van onze droom voor de kinderen in Gambia? Je leest er meer over in onze sponsorbrief.

Wij geloven dat ieder kind moet kunnen leren. Met een glimlach! Jij kunt ons hierbij helpen door ons te steunen. Tevens garanderen wij jou dat 100% van jouw gift ten goede komt aan het doel van onze stichting!