Update Coronaperiode

Update Coronaperiode

Zo nu en dan ontvangen we berichten van de leraren in Gambia. Het is lastig om bereikbaar te blijven. In Gambia moet men credits kopen om daarmee berichten via Whatsapp te sturen of andere internetdiensten te gebruiken.

Gambia is een prachtig land en de bevolking is erg sociaal ingesteld. Families en communities proberen zo goed als mogelijk voor elkaar te zorgen in deze tijd.

Noodkreet

Zo ontvingen wij deze week het bericht van de leraren dat de situatie voor veel gezinnen enorm verslechterd. De gezinnen en ook de kinderen hebben het enorm zwaar in deze lockdown. Door de lockdown kunnen de meeste ouders niet naar het werk, waardoor er geen inkomen is. Er is in The Gambia geen sociaal stelsel, waardoor de regering ook geen helpende hand kan bieden, er is dus totaal geen geld voor eten! De schoolleiding is bij een aantal gezinnen thuis geweest. Het doet dan ook pijn aan het hart om te horen dat gezinnen geen eten hebben, kinderen gaan zonder eten naar bed. Het waarborgen van een veilig en gezond leven is in deze periode niet mogelijk!

Tranen in onze ogen!

Toen wij het bericht van de schoolleiding ontvingen schoten de tranen in onze ogen. De machteloosheid voel je meteen! Wat hadden wij graag nú bij hen geweest, al is het maar om steun te bieden. Wij hebben daarom besloten meteen in actie te komen en een eerste donatie voor voedsel te doen. Hiermee kan worden voorzien in rijst, olie, uien, aardappelen en suiker voor de gezinnen.

Met het starten van de stichting hebben wij ervoor gekozen om ons in te zetten voor een veilige en hygiënische school omgeving in The Gambia. Wij laten deze missie zeker, tijdens Corona, niet los! Want na deze bizarre tijd, willen wij alle kinderen graag weer gezond en wel ontvangen op onze mooie kleuterschool. Ook gaat de bouw van de eerste helft van de basisschool gewoon door, en hopen wij dat de basisschoolleerlingen de school snel in gebruik kunnen nemen!

Wij hebben jouw hulp hard nodig!

Met onze stichting proberen we alles te kunnen doen! Hulp bieden in deze moeilijke tijd, maar ook het voortzetten van onderwijs en tegelijk het bouwen verder af ronden. Wij kunnen dit niet alleen, jouw hulp is hard nodig! Alleen met elkaar lukt het ons om de levens van deze kinderen te vervanderen en hen een kans op een betere toekomst te bieden.

Jouw hulp is nú hard nodig. Wil jij jouw steentje bijdragen? Dat zou ons enorm helpen. Er zijn meerdere mogelijkheden, en iedere vorm van steun, groot of klein is welkom. Juist nú!

  • Steun direct in deze tijd met een financiële bijdrage onder vermelding van: “Steun tijdens COVID-19” ten name van: Smiling Child of The Gambia op IBAN: NL58RABO0319052478
  • Sponsor een kindje individueel en help hem/haar naar school te kunnen blijven gaan. Een kleuter sponsor je al vanaf € 5,= per maand en een basischoolleerling vanaf € 8,50 per maand. Je leest via de link meer hierover.
  • Bouw verder bouw door! Alles gaat door, en we willen met man en macht ervoor zorgen dat we niet stil komen te staan. Onder vermelding van: “Basisschool” kun jij een donatie doen ten behoeve van het bouwen! Na de zomer starten we met het tweede deel van de basisschool. Ook hiervoor kunnen wij jouw bijdrage hard gebruiken. Je kunt je donatie overmaken ten name van: Smiling Child of The Gambia op IBAN: NL58RABO0319052478

Big Thank You

Iedere donatie groot of klein helpt ons de gezinnen van maar liefst 300 kinderen een hart onder de riem te steken! Het zorgt ervoor dat wij als stichting deze gezinnen door deze onzekere tijd kunnen steunen. Met jouw inzet geef je deze 300 kinderen een kans op een betere toekomst! En écht het wordt enorm gewaardeerd!

Wij zorgen ervoor dat 100% van jouw donatie ten goede komt aan de doelen van onze stichting! Doordat jij ons helpt, zorgen we er met elkaar voor dat we deze kinderen gezond houden en daarmee ook een kans op een betere toekomst bieden!

Reageren is niet mogelijk.