3, 2, 1, Go!

3, 2, 1, Go!

Het aftellen is écht weer begonnen! Best wel spannend in deze tijd, maar we zijn volledig voorbereid! Door het verlangen naar het weerzien van de kinderen, houden we rekening met alle maatregelen. Wij verheugen ons wederom op 2 bijzonder mooie weken.

De afgelopen 4 maanden

Ventilatoren voor betere ventilatie in de klaslokalen van Smiling Child Schools
Ventilatoren in de klaslokalen

Slechts 4 maanden geleden waren wij nog in The Gambia, na 18 maanden konden we eindelijk weer de reis maken! Een bijzondere reis was het zeker. Het was inmiddels de 10de keer voor Jacco en Mark. Een bijzonder moment, het weerzien alleen al was enorm ontroerend. Ook hebben we sindsdien flinke stappen gemaakt.

We plaatsten ventilatoren in de klaslokalen voor meer lucht en ventilatie. Zeker op warme dagen kan het enorm heet worden in de klaslokalen, dan is les geven haast niet mogelijk!

Na 18 maanden bleek dat de bomen zich een weg hadden gevormd door het dak van de kleuterschool. Het gevolg: een dak vol gaten. Daarbij waren er platen los geraakt en de houten constructie in slechte staat. Zo startten we met het plaatsen van een compleet nieuw dak op de kleuterschool. Het nieuwe dak is voorzien van stalen constructie en in verband met de ventilatie ook verhoogd. Zo hopen we de hitte een beetje buiten te kunnen houden!

De 4de klaslokaal van de basisschool

De eerste stenen van het 4de klaslokaal

Door deze stappen kwam de bouw voor de 4de klaslokaal van de basisschool iets achterop schema. De financiële begroting kwam in het gedring. Inmiddels is het gelukt en wordt er hard gebouwd. Leraren, ouders en de aannemer bouwen flink door om het 4de klaslokaal gereed te krijgen voor de kinderen! Fijn om de voortgang straks te kunnen zien.

In het voorjaar van 2022 hopen we het 5de klaslokaal van de basisschool te gaan bouwen. Hiervoor is de financiële begroting nog lang niet sluitend. Dus wil jij een (bak)steen bijdragen? Iedere donatie voor de basisschool, groot of klein, helpt ons een stap dichterbij de droom van onze kinderen te komen. Help jij mee? Samen zorgen we dat kinderen in The Gambia een kans krijgen op een betere toekomst!

Het hele plan met plattegrond van de basisschool, lees je hier.

Een blik vooruit

Yaya

De komende weken worden redelijk druk. Het is fijn dat onze stichting zo gestaag groeit. Gelukkig kunnen wij steeds meer betekenen en ook deze reis staat er al veel op de agenda:

  • Wij bezoeken kinderen thuis en geven een grote zakrijst voor de komende maand.
  • We plannen een speciaal feest voor sponsoren die aansluiten in onze tweede week.
  • We controleren de projecten die we succesvol hebben afgerond; nieuwe schoolboeken voor groep 4 van de basisschool, ventilatoren in alle klaslokalen, het nieuwe dak van de kleuterschool.
  • We overleggen en bekijken de voortgang van de bouw van de 4de klaslokaal van de basisschool. Tevens maken we afspraken over de voortgang van de bouw, zodat het klaslokaal in korte tijd gerealiseerd wordt.
  • We maken een actieplan om de voortgang van de school te kunnen continueren, met daarbij de beoogde financiële begroting.
  • Ook verwelkomen we ook onze nieuwe leraar, Yaya! Die sinds september les geeft aan de kinderen.
  • En zien we de kinderen die individueel gesponsord worden, via ons “sponsorkindje” programma.

Bovenstaande is een greep van wat wij verwachten voor de komende twee weken. Echter leert de praktijk altijd dat daar nog veel meer activiteiten bij komen. Het beloofd dus weer een bijzondere en dankbare reis te worden!

Benieuwd naar onze avonturen?

Wil je ons volgen? Ben je benieuwd naar onze avonturen? Wil je het allerlaatste nieuws, updates en andere verhalen niet missen? Volg ons dan via de sociale media, Facebook & Instagram of via onze nieuwsbrief.

Reageren is niet mogelijk.