Eindelijk weer in The Gambia

Eindelijk weer in The Gambia

Lachende-kinderen-dansen-in-Gambia-_-Smiling-Child-of-The-Gambia
Lachende kinderen dansen

Op 4 november vertrokken we vanaf Brussel naar The Gambia. Na 2,5 uur vertraging kwamen we eindelijk in The Gambia aan. Het tijdsverschil 1 uur. Gelukkig hadden we een korte stop in Dakar, Senegal. Hierdoor hebben we de vertraging toch nog met een uur ingehaald.

The Gambia is het kleinste land aan de West Afrikaanse Kust. Een prachtig land dat bekend staat om haar vriendelijke en kleurrijke mensen. Inmiddels ons tweede thuis, want we zijn hier nu voor de 11de keer: The Smiling Coast of Africa.

De reis zou twee weken zijn en we delen je graag onze ervaringen, belevenissen, avonturen en natuurlijk het laatste nieuws. Door de onstabiele WiFi lukte het ons niet om steeds een nieuwe blog te schrijven. Echter hebben we alles bijgehouden en volgen de nieuwsberichten vanaf vandaag!

Na het bijkomen van de vlucht op vrijdag, besloten we op zaterdag naar school te gaan. Onze school is namelijk ook dikwijls open op zaterdag voor de kunstklas of voor sportles. Deze dag wordt aangehouden als een extra lesdag voor diegene die zijn/haar talent voor tekenen, muziek of sporten extra kan en wil ontwikkelen.

Onze leraren zouden speciaal voor de kinderen graag twee voetbalteams willen op de zaterdag. Deze teams zullen op zaterdag de competitie gaan spelen.  

Deze zaterdag was er scouting voor groep 3 & 4

Scouting-voor-de-basisschool-_-Smiling-Child-of-The-Gambia
Scouting voor de basisschool

Toen wij op school kwamen was er scouting. De scouting leert de kinderen in The Gambia discipline en de omgangsnormen en waarden. Speciaal voor de groepen 3 en 4 van de basisschool werd er vandaag lesgegeven door de scouting. Ontzettend leuk om te zien en mee te maken.

We spraken met Yus over de recente ontwikkelingen

Ook spraken we Yus (schoolhoofd) over de plannen voor de komende twee weken. Tevens werden wij bijgepraat over de bouw van het 4de klaslokaal. En de laatste ontwikkelingen die gedurende de zomer zijn gedaan.

Aangezien het weer omslaat in deze periode van regen- naar droogseizoen. Zijn er veel zieken op school, zo hebben zowel leraren als kinderen last van griep. Helaas moesten we hierdoor enkele leraren missen gedurende onze eerste week. Gelukkig was in de tweede week ons team compleet!

Sainey doet een project voor de Technische Universiteit

Sainey-werkt-aan-een-project-voor-de-Technische-Universiteit-in-Gambia-_-Smiling-Child-of-The-Gambia
Sainey werkt aan een project voor de Technische Universiteit

“Sainey zal deze weken weinig lesgeven op school, want hij werkt aan een project voor zijn opleiding.”, vertelde Yus. Sainey geeft les aan de 4de groep van de basisschool en om zijn kennis verder te ontwikkelen wordt hij bijgeschoold. Voor zijn opleiding aan de Technische Universiteit doet hij een project over het welzijn van de kinderen in de binnenlanden. Voor dit project krijgt hij met klasgenoten een budget aangeboden. Het project dient een ontwikkeling te zijn in één van de armste dorpen in The Gambia.

Op vrijdag 19 november wordt het project gepresenteerd. Er strijden drie teams voor het beste project. Inmiddels is Sainey met zijn teams reeds doorgekomen tot de finalisten. We hopen dat hij de finale haalt, dan wordt hun project in uitvoering gebracht! Dat zou een enorme eer voor het team zijn.

De Technische Universiteit van Sainey is ook terug te zien in zijn video: We volgen Sainey voor een dag.

De documentaire van onze leraar Sainey!

Reacties zijn gesloten.