Artikel in het AD

Artikel in het AD

Artikel in het AD Rivierenland

Het artikel leidde tot een prachtig stuk. Een reportage waar we best wel erg trots op zijn. Het artikel is te lezen via de website van het AD.

De titel van het artikel zegt veel; ‘Alleramste kinderen kunnen nu ook naar school dankzij de giften’

Het artikel is een mooie reportage. Kort samengevat stellen we voor waar de stichting om zich momenteel voor inzet. Namelijk de kinderen aan de RANB (Rosy Apple Noel Baker) Nursery School. Op ‘onze’ school wordt les gegeven aan kinderen van 4 tot 8 jaar. 

Maar ook vertellen we over het gevoel en vooral de mooie momenten die we meemaken, als projecten succesvol zijn afgerond. Als je omarmt wordt door een kind met de prachtige glinstering in zijn/haar ogen. Maar juist, omdat wij ons inzetten voor de allerarmste en hun de mogelijkheid geven om toch naar school te kunnen gaan. 

Dit laatste willen we voortzetten en we gaan dan ook snel het dak van deze school renoveren. Om vervolgens te gaan nadenken aan de toekomst. De kinderen moeten nu over een lang en onverhard zandpad naar een ander dorp lopen. Stel je voor dat een kind van 8 jaar ca. 30 minuten tot een 1 uur naar de dichtst bij zijnde basisschool moet lopen. Dat doen wij zelfs in Nederland niet, omdat dat te gevaarlijk is. Voor veel kinderen (gezinnen) is dat een reden om niet naar de basisschool te gaan. Mede hierdoor volgen ze geen onderwijs meer en dus ook geen andere toekomst voor hen. Een andere reden is dat veel gezinnen het niet kunnen betalen, daarom zou het onze droom zijn om naast de nursery school ook een basisschool te bouwen in Lamin Kerewan.

Wij hopen met sponsoren, donateurs, maar ook bedrijven en instellingen activiteiten te kunnen ondernemen om voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen, om zodoende te kunnen starten met de basisschool. Natuurlijk kun jij ons hierbij helpen. Wil je met ons een benefiet organiseren? Laat het ons gerust weten en stuur een berichtje naar onze stichting via info@smilingchildofthegambia.nl 

Reageren is niet mogelijk.