De eerste week

De eerste week

De eerste week

Inmiddels is de eerste week in Gambia verstreken. We zijn momenteel hier om te zien hoe het schilderwerk is geworden van de school en om onze toekomstplannen te verduidelijken. Het is dan ook geweldig om te zien dat de school zo ontzettend mooi is geworden met de nieuwe kleuren. Met trots mogen wij je mededelen dat de school nu officieel vernoemd is naar de stichting, namelijk; Smiling Child of The Gambia Nursery School, afgekort Smiling Child Nursery School.

De eerste dag dat we op school waren was afgelopen maandag 17 september. Toen was de school al wel geopend en veel kinderen waren al terug van hun vakantie. Er werd nog niet echt les gegeven, want de officiële start na de zomervakantie, is vandaag (maandag 24 september). Vorige week maandag werd er wel volop geregistreerd en zo schreven zich maar liefst 46 nieuwe kleuters in voor de kleuterschool. We zijn nog niet eens officieel begonnen, maar er hebben zich ook al 8 nieuwe leerlingen aangemeld voor de basisschool. Deze leerlingen komen van buiten af en zijn geen doorstromers vanuit onze kleuterschool. 

Voor veel kinderen is het bijna niet mogelijk om naar de basisschool te gaan. Het is namelijk op dit moment nog onveilig om het hele eind naar de dichtstbijzijnde basisschool te lopen. Ze lopen over lange zandwegen waar nauwelijks beschutting is van bomen het is ongeveer zo’n 45 minuten tot een uur lopen naar de eerste basisschool in de directe omgeving. Dat laatste geeft duidelijk aan hoe hard onze hulp hier nodig is. 

Nu de verbouwing van onze kleuterschool zo goed als gereed is, zouden we heel graag ook het interieur klaar willen maken. We begrijpen dat natuurlijk niet alles in één keer gaat. Door Havee Meubelen en Gispen zijn wij eerder al enorm geholpen met 5 archiefkasten, 4 bureaus en 4 bureaustoelen. Wij zouden daar graag nog zo’n 200 kinderstoeltjes en 50 tafeltjes aan toevoegen, zodat we in de hele school één mooi interieur hebben staan. Wil je ons hierbij helpen? Ken je een kleuterschool die compleet gaat verbouwen of als is verbouwd afgelopen zomer? Zouden ze hun meubels weg doen? Laat het ons gerust weten. Je kunt ons bereiken door een e-mail te sturen.

Met dank aan de steun van Drukkerij De Groot – Grootsgedrukt was het mogelijk om ervoor te zorgen dat de kinderen nieuwe schriften kregen. Van één kopie zorgde Drukkerij De Groot voor maar liefst 250 prachtige schriften. Uit deze schriften wordt actief les gegeven, want de lesstof wordt hierop aangepast. Zo leren de kinderen schrijven, taal spreken en tekenen. Wij hadden mochten deze schriften uitdelen en de kinderen waren meteen nieuwsgierig wat erin stond! 

Oproep: Wil je ons helpen? Heb je een idee om samen een actie op te zetten? Wil je met ons een benefiet organiseren? Of zou je het interessant vinden als wij een presentatie komen geven over de ontwikkelingen van onze stichting? Een donatie van jouw persoonlijk of via jouw bedrijf? Eventueel maken wij graag een factuur, zodat je deze kunt verklaren bij jouw belastingaangifte, want wij hebben een ANBI-status. Laat het ons gerust weten, want wij zetten graag leuke acties op (contact).

Ieder kind moet kunnen leren. Met een Glimlach! Steun ons.

Reageren is niet mogelijk.