De tweede week

De tweede week

De tweede week…

Alhoewel het vandaag pas woensdag is zijn we net terug van ons laatste schoolbezoek. We hebben deze week nog redelijk veel dingen kunnen realiseren. Het is goed dat we hier de afgelopen twee weken geweest zijn. Wij combineren natuurlijk onze vakantie met de activiteiten voor de stichting, daarom houden wij de komende anderhalve dag nog even vakantie!

Op maandag zijn alle kinderen verwelkomd op school. Nadat vorige week maar liefst 46 kleuters en 8 basisschool leerlingen zich inschreven, was het vandaag dus enorm druk. Totaal zijn er nu ongeveer 220 kinderen die bij ons naar school gaan! Door de toename van dit aantal leerlingen wordt het nog belangrijker om als eerste te kunnen zorgen voor goed schoolmeubilair, zoals stoeltjes (ca. 220 stuks) en tafeltjes (ca. 55 stuks). Daarbij zullen wij de komende tijd een ruimte ombouwen als noodlokaal, voordat we kunnen gaan starten met het bouwen van de basisschool. Dit doen we, omdat we nog lang niet voldoende financiële middelen hebben om de basisschool te gaan bouwen. 

Wij mochten de kinderen maandag ook verrassen met de 39 bananendozen. Wat zijn er ontzettend veel mooie spullen gestuurd! Wij hebben ze zelf mee uitgedeeld en wat is dit dankbaar om te doen. Namens de kinderen, ouders en leraren enorm bedankt hiervoor. Hier gaan ze enorm van genieten, want er is namelijk prachtige kleding gestuurd, een heel elftal voetbaltenues, Engelse boekjes, speelgoed en schoolspullen. Je kunt je haast niet voorstellen hoe geweldig dit voor de kinderen is. Ze zijn enorm gelukkig met hun nieuwe kleding en spullen.

Ook zat er in de dozen schoolbordverf, maar liefst 4 blikken, twee rollers en een mengbak. Hier is dankbaar gebruik van gemaakt, want na het uitpakken van de dozen heeft Sainey (leraar groep 1 basisschool) alle borden geverfd. Wat ziet het er mooi uit, en na het opdrogen kan er weer gewoon les geven op een zwart schoolbord. Bedankt, namens de leraren!

Daarbij hebben wij actief deelgenomen aan de lessen op school. We hebben gezorgd voor nieuwe schoonmaak spullen, zo kochten we onder andere drie prullenbakken, bezems, schoonmaakmiddelen en borstels. We hebben de leraren geholpen het kantoor van Yus (schoolhoofd) te ordenen en op te ruimen. We hebben verschillende interviews gemaakt in vlog vorm en zodra we thuis in Nederland zijn zullen we hier aan gaan werken en deze plaatsen via ons Youtube kanaal.

Naast de activiteiten van de stichting is er ook een noodfonds opgezet! Wat dat precies inhoudt lees je binnenkort op de website, via onze nieuwsitems.

Nu we een basisschool willen gaan bouwen is jouw hulp nog harder nodig! Je kunt ons op verschillende manieren steunen, maar wil je weten waarom wij jouw hulp nodig hebben? Dat lees je in ons laatste nieuwsitem over afgelopen week.

Ieder kind moet kunnen leren. Met een glimlach! Steun ons.

Meer foto’s van onze belevenissen kun je terug zien op Facebook.

Reageren is niet mogelijk.