Donatie voedsel tijdens corona

Donatie voedsel tijdens corona

De afgelopen weken heeft de stichting een eerste donatie kunnen doen ten behoeve van voedsel tijdens deze coronaperiode. Dit deden we n.a.v. de eerste “Noodkreet” die wij ontvingen vanuit de schoolleiding. Je leest hier hoe wij in actie kwamen.

Zorgvuldig verdelen

Ook The Gambia verkeerd nog steeds in totale ‘lockdown’ en zodoende moest er een manier bedacht worden om zorgvuldig de zakken rijst te verdelen. Afgelopen dinsdag was het ‘pick-up’ dag. De families van maar liefst 300 kinderen kwamen naar school om allen een zak rijst op te halen.

Dankbaar en liefdevol werden de zakken rijst in ontvangst genomen. Door Corona is het voor veel gezinnen ontzettend moeilijk om aan eten te komen. Het werk van veel ouders is weggevallen, waardoor er geen geld is voor eten. Er gaan zelfs kinderen zonder eten naar bed! Dat konden wij niet over ons hart verkrijgen.

Op het schoolplein werden de zakken rijst uitgedeeld. Natuurlijk werden de handen goed gewassen en hielden de volwassenen zo veel mogelijk afstand van elkaar.

Help om voedsel te geven!

Doneren ten behoeve van voedsel blijft mogelijk gedurende corona, want iedere euro telt! We kunnen hiermee de gezinnen blijven onderhouden. Het is tragisch om te horen dat veel gezinnen nauwelijks te eten hebben. Hierdoor voelen wij ons verantwoordelijk om ons in te zetten. Immers staat de gezondheid van de kinderen voorop! Jij kunt ons helpen! Samen kunnen wij deze gezinnen door deze coronaperiode heen steunen.

Steun direct in deze tijd met een financiële bijdrage onder vermelding van: “Steun tijdens COVID-19” ten name van: Smiling Child of The Gambia op IBAN: NL58RABO0319052478

De eerste beelden

Afgelopen dinsdag werden de zakken rijst onder de families verdeeld. Er werd zo veel mogelijk rekening gehouden met de maatregelen. Volwassenen hielden afstand en iedereen moest zijn handen wassen.

Vrachtwagen-met-zakken-rijst

Afbeelding 12 van 13

Reacties zijn gesloten.