Eindelijk weer naar school

Eindelijk weer naar school

Na maanden van sluiting door Corona en een zomervakantie, mochten de kinderen afgelopen week eindelijk weer naar school! Woensdag 28 oktober was de eerste dag op school, zowel voor de kinderen als ook voor de leraren.

Sainey, met de leerlingen van de basisschool.

Wat hebben wij deze foto’s ontzettend gemist. Sinds medio maart is de school dicht geweest, door de pandemie. Dat gaf de bouwvakkers en leraren wel de gelegenheid om de eerste helft van de basisschool helemaal klaar te hebben.

Op de eerste dag konden de kinderen voor het eerst de eerste helft van de basisschool bewonderen. Ze zijn zo blij met de eerste drie lokalen. Het ontwerp is gemaakt door de leraren in samenspraak met enkele kinderen. Er is gekozen voor een totaal ander ontwerp van de school dan gebruikelijk is in The Gambia. Onze school geeft namelijk ook als enige school creatieve lessen in kunst. Ons schoolsysteem is erop gericht om niet alleen het reguliere onderwijs te volgen, maar ook om ieder talent aandacht te geven. Wat je aandacht geeft groeit!

Veel van onze kinderen zijn enorm creatief en hebben veel talent om kunst te ontwikkelen. Wij geloven dat school niet alleen functioneel moet zijn, maar ook juist een plek waar je je talenten kunt ontwikkelen. Hoe jong of klein je ook bent.

Ouders hebben moeite om schoolgeld te betalen

De terugkeer naar school is natuurlijk fantastisch! Maar door de terugkomst kwam ons ook het nieuws ter oren dat ouders moeite hebben om het schoolgeld nog te kunnen betalen. Momenteel doen we ons uiterste best om alle kinderen te behouden. Dit gaat alleen niet zonder horten of stoten. Het liefst zouden wij veel meer voor deze gezinnen betekenen op het gebied van onderwijs, maar dat is nog niet mogelijk omdat onze stichting simpelweg nog te klein is.

Wij kunnen dan ook niet vaak genoeg een oproep plaatsen om ons te blijven en te gaan steunen! Een sponsorkindje is al mogelijk vanaf € 5,00 per maand, waar je hem/haar helpt bij het schoolgeld. Of doneer maandelijks algemeen, zodat je niet speciaal verbonden bent aan een kind of bedrag. Iedere donatie die jij kunt missen is enorm welkom! Wij zorgen ervoor dat alles wat wij ontvangen 100% ten goede komt aan het doel van onze stichting.

Lees hier meer over de mogelijkheden om maandelijks te doneren.

Reageren is niet mogelijk.