Tijd voor een update!

Tijd voor een update!

De afgelopen maanden zijn er flink wat ontwikkelingen geweest op school. Over enkele van deze ontwikkelingen hielden wij je vooral op de hoogte via onze Facebookpagina. Het coronavirus houdt ons echt niet tegen! We gaan door, maar iets minder snel dan dat je van ons gewend bent.

Even voorstellen…

Deze zwerfhond werd omstreeks juni gevonden in één van de eerste lokalen van de basisschool. Hij maakte er tijdens het regenseizoen in The Gambia zijn eigen onderkomen van. Na overleg met de leraren, hebben we besloten de hond op school te houden. Toen wij dit vertelde via Facebook, meldde zich meteen een sponsor aan die ervoor zorgt dat wij Jama een fijn thuis kunnen bieden!

De eerste lokalen van de basisschool

Het schilderwerk nog in volle gang.

De eerste drie lokalen van de basisschool zijn af! Deze maand werd de laatste hand gelegd aan het pleister- en schilderwerk. Hiermee zijn de eerste drie klaslokalen klaar om in gebruik te nemen. Fantastisch nieuws! We hadden gehoopt dat de kinderen deze maand weer naar school konden, maar dat is nog even uitgesteld naar oktober.

Daarnaast zijn we voornemens om dit najaar te gaan starten met het bouwen van het vierde klaslokaal, zodat deze op tijd af kan zijn voor het volgende schooljaar. Help je mee? Draag je een (bak)steentje bij? Lees meer over onze mogelijkheden om te doneren.

Het Coronavirus in The Gambia

Handen wassen!

Het was lang heel rustig in The Gambia rondom het coronavirus. Half maart ging The Gambia in volledige lockdown. Vanaf juli zijn de markten en winkels weer geopend. Lange tijd kende ze slechts enkele tientallen corona besmettingen, helaas kwam hier eind juli verandering in en is het aantal besmettingen opgelopen naar 3.555, waarvan bekend is dat er ruim 2.000 hersteld zijn en ruim 100 overledenen. Door het stijgen van de besmettingen heeft The Gambia de maatregelen weer aangescherpt en blijven alle grenzen volledig gesloten en daarnaast is het dragen van maskers verplicht!

Acties die wij hebben kunnen realiseren in de laatste weken:
– Nieuwe maandelijkse sponsoren mogen verwelkomen,
– Het noodfonds voor de basisschoolleerlingen overgemaakt,
– Nieuwe lesboeken aangeschaft voor het derde jaar van de basisschool,
– Administratie bijgewerkt van de sponsorkinderen, die allen zijn overgegaan naar het nieuwe leerjaar.

Het schoolgeld

Door jou kunnen zij naar school blijven gaan.

De situatie in The Gambia verslechterd, mede door de maatregelen rondom het coronavirus. Ouders van kinderen dreigen hun banen te verliezen, waardoor er geen inkomen meer is. Hierdoor kan het schoolgeld voor de kinderen niet meer betaald worden. In overleg met onze leraren vinden we hier wel een oplossing voor, maar natuurlijk is het ons streven om kwalitatief goed onderwijs te blijven bieden. Daarom doen we een oproep om deze kinderen en hun ouders te helpen.

Doneer maandelijks voor een sponsorkindje of doneer maandelijks in het algemeen. Met alle maandelijkse donaties kunnen we ervoor zorgen dat de school door kan blijven gaan, en kinderen een betere kans krijgen op een betere toekomst! Jouw hulp is hard nodig.

Lees hier meer over de mogelijkheden om maandelijks te doneren.

Reageren is niet mogelijk.