Sponsoren van de stichting op bezoek

Sponsoren van de stichting op bezoek

Tijdens de tweede week van onze reis in The Gambia kwamen Henk & Kitty aan. Het was een bijzondere ervaring om hen van het vliegveld te halen. Ruim 5000 kilometer vanaf Nederland en in een totaal andere omgeving, zie je ineens twee vertrouwde bekenden van het vliegveld lopen. Henk en Kitty bezochten deze week de stichting terwijl wij er waren. Dat kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan…

De eerste dag op school

Meteen de volgende dag na aankomst zijn we met Henk & Kitty naar school gegaan. De leraren waren al voorbereid en op het schoolplein werden zijn verrast met een bijzonder welkomst feest. Het was 2,5 jaar geleden dat Henk en Kitty voor het laatst op school waren, het was voor hen een heel fijn weerzien.

Ze werden verrast met een mooi programma van culturele dans, muziek en activiteiten op school. De leraren spraken met Henk en Kitty over alle ontwikkelingen die de stichting heeft gedaan in de afgelopen 2,5 jaar:

  • De eerste helft van de basisschool is afgebouwd (klas 1 tot 3 en een kantoortje).
  • De klaslokalen werden ingericht met schoolmeubilair.
  • Een gigantische rijstactie tijdens de corona periode, waarbij we rijst konden uitdelen aan alle gezinnen.
  • Nieuwe schoolboeken en lesmateriaal voor de leraren.
  • We introduceerden het schoonmaak programma (eens per maand wordt het gehele schoolplein grondig schoongemaakt).
  • We plaatsten ventilatoren in de klaslokalen, voor meer lucht en ventilatie.
  • Het dak van de kleuterschool werd geheel vervangen voor een stalen constructie.
  • We zijn gestart met de bouw van het 4de en 5de klaslokaal van de basisschool.

Ook vertelden de leraren over de nieuwe plannen. Zo heeft Ousman de wens uitgesproken om 2 voetbalteams in de leeftijd van 7 – 12 jaar aan te melden in de competitie. Hierbij zullen zowel de jongens als de meisjes mee doen.

Wil jij de school eens bezoeken?

Wil jij onze scholen eens bezoeken terwijl je op vakantie bent in The Gambia? Dat is natuurlijk mogelijk! Het is fijn om zelf te zien waar donaties en sponsorgiften terecht komen. Vanuit de filosofie dat de leraren en ouders van de school zoveel mogelijk zelf moeten doen, helpen wij hen veelal enkel met financiële steun. Hierdoor is de stichting vooral afhankelijk van financiële giften. We proberen zoveel mogelijk te laten zien van alle ontwikkelingen via onze website en sociale media.

Uiteraard begrijpen we dat je het ook met eigen ogen zou willen zien en ervaren. Het is mogelijk om zelf de scholen te bezoeken. Dus wil je de scholen zelf bezoeken, stuur ons dan een mailtje of berichtje via de social media kanalen.

Reageren is niet mogelijk.