Het 5de klaslokaal!

Het 5de klaslokaal!

4de klaslokaal in aanbouw

Mark & Yus (schoolhoofd) bespraken op zaterdag 6 november de plannen voor de komende 2 weken. Tevens werd er ook gesproken voor het 4de klaslokaal. Yus vertelde hoe dankbaar en blij ze zijn met deze stap. Het is geweldig te zien dat we verder kunnen bouwen! Toch kampt de school met een gigantisch probleem.

Te weinig capaciteit

Grote klassen basisschool

Er zou te weinig capaciteit zijn voor alle kinderen op school. Momenteel wordt er les gegeven in twee dagdelen. Groep 1 & 2 van de basisschool arriveren in de ochtend tot 13.00 uur. In de middag vanaf 14.00 uur gaan groepen 3 & 4 van de basisschool naar school. Het capaciteitsprobleem komt voort uit te weinig klaslokalen om alle kinderen plaats te kunnen laten nemen. Dit komt vooral, omdat er ooit één klas met te veel leerlingen is aangenomen.

De lessen op de basisschool zijn cruciaal en door een ochtend en middag shift te hebben, wordt het leren flink beperkt. Een ander probleem door te weinig capaciteit is dat het Ministerie van Onderwijs hier snel een oplossing voor wil zien, mocht dit niet aangepakt worden dan verliest de school haar accreditatie.

We besloten door te bouwen

Alle basisschool leerlingen.

Hoewel we pas net begonnen zijn het met het bouwen van het 4de klaslokaal! Besloot Mark in overleg met Jacco om een gedurfde stap te wagen. We kunnen de accreditatie en het capaciteitsprobleem niet voort laten duren, we gaan door bouwen!

En zo gaven wij Yus het akkoord om de aannemer ook het 5de klaslokaal te laten bouwen. Doordat we nog lang niet de financiële begroting compleet hebben is er een doneeractie uitgeroepen via Facebook, ieder hulp is hard nodig!

Wij hopen op jouw vertrouwen. Een gift, klein of groot, wij garanderen je dat 100% van jouw donatie ten goede komt aan het doel van de stichting.

Doneer online via Geef.nl
Doneer online via Geef.nl

Doneren kan ook direct aan onze rekening! Iedere steun en hulp wordt enorm gewaardeerd. Samen zorgen we voor een kans op een betere toekomst voor ruim 400 leerlingen. Help je mee?

IBAN: NL58RABO0319052478 T.N.V.: Smiling Child of The Gambia O.V.V.: Basisschool

ANBI-Status

Onze stichting heeft de status: Algemeen Nut Beogende Instelling. Hiermee is onder bepaalde voorwaarden jouw gift, belasting aftrekbaar. Dit kan je een groot voordeel opleveren. Desgewenst maken we een factuur voor je, zodat je jouw donatie kunt bewaren in jouw administratie! Stuur dan een berichtje of e-mail. (Dit gaat alleen bij directe donaties, niet via online doneren of Facebook!)

Reacties zijn gesloten.