Toiletten

Toiletten

Het sanitaire project 

In de eerste week van januari 2018 is het gelukt om in z’n totaliteit voldoende financiële middelen te realiseren. Zo gebeurde het dat de stichting de totale financiën heeft verstrekt aan Rosy Apple Noel Baker Nursery School om het project ten behoeve van de toiletten en het sanitair te kunnen realiseren. Hier zijn wij natuurlijk enorm trots op. Weer een mijlpaal die wij met onze donateurs en sponsoren hebben bereikt.

In ons eerdere nieuwsitem over het sanitaire project hadden we graag gehoopt twee toiletgebouwen te realiseren, maar we hebben besloten om eerst één toiletgebouw te laten bouwen. Op dit moment is één gebouw namelijk voldoende. Mochten we in de toekomst uitbreiden dan zou het 2de gebouw alsnog gerealiseerd kunnen worden! 

Mark en Jacco ontvangen bijna dagelijks foto’s over de voortgang van dit project. Er is dus een goede controle op het project, maar vooral een heel fijn contact met Gambia. Alweer het 3de echte project wat we doen! Wij gaan je de komende weken via dit nieuwsbericht zo veel mogelijk op de hoogte houden over de voortgang.

Week 1: Afgelopen week maakten wij het bedrag over naar Pasamba die er in Gambia op toe ziet dat het geld goed besteed wordt. Doordat wij een factuur hebben ontvangen van Pasamba hebben wij het juiste bedrag over kunnen maken. Op woensdag kregen wij van de ‘landeigenaar’ Amadou al een berichtje dat hij het geld had ontvangen. Vervolgens ontvingen wij op donderdag en vrijdag al de eerste foto’s van de voorbereidingen. Wat erg leuk is om te weten is dat Amadou en ‘schoolhoofd’ Yusupha allebei mee helpen. Op de foto’s zie je dat ze aan het voorbereiden zijn voor de afvoer. Een begin is eindelijk gemaakt om dat rare “hutje” te veranderen in goede sanitaire voorzieningen.

Week 2: Langzaam is er meer zichtbaar. Deze week werd er gestart met het opbouwen van de stenen. Inmiddels staart er al een hele indeling waardoor de ruimtes te zien zijn. Continu ontvangen Mark & Jacco foto’s en zien we hoe het project ontwikkeld. Om alle foto’s te uploaden dan komen we nu al aan de ruim 30 foto’s. Als je het goed vindt tonen we alleen de foto’s die een duidelijk verschil laten zien! Zo niet, laat het ons dan even weten ;-). 

1ste maand: De afgelopen weken hebben wij het bericht niet bij kunnen houden. Dit kwam doordat onze schoolhoofd Yusupha cursus had voor het lesgeven op school. De bouw is al een heel verschil, de muren zijn compleet afgemetseld en er zitten ook al deuren in het gebouwtje. Inmiddels ligt het dak op het toiletgebouw! Spannend we hopen dat het gebouw af is voor dat wij in maart naar Gambia gaan om te kijken.

Week 5: We mochten weer tal van foto’s ontvangen over het aanleggen van de waterleidingen en de afvoer. Daarnaast zie je nog iets anders, want het blijkt dat het gebouw ook rondom al gepleisterd is! Het project gaat gestaag verder. Natuurlijk hopen we dat het in Maart klaar is, maar zoals het er nu naar uit ziet gaan we dan niet redden. 

Week 6: Nog maar enkele dagen en dan gaan Mark en Jacco naar Gambia. Trots zijn we op wat er zoal al gedaan is m.b.t. de bouw van het nieuwe toiletgebouw. Zo kregen we deze week nog foto’s toegestuurd van de nieuwe betegeling en het sanitair, zoals het Franse toilet. Binnenkort zijn we vooral te volgen op Youtube, Facebook en Instagram om je live op de hoogte te houden.

Week 7: De verrassing was groot voor Mark en Jacco, uiteraard hadden we wel het vermoeden. Maar nadat wij de laatste foto’s hadden ontvangen wisten wij niet of het echt was gelukt! En ja hoor het toiletgebouw is af! Wat is het een mooi gebouwtje geworden. Na maandag werd het gebouw in gebruik genomen… Jacco laat je in zijn vlog het toiletgebouwtje zien. Met dank aan onze sponsoren en donateurs konden we alweer het 3de project succesvol afronden!

Reacties zijn gesloten.