5 jaar: Stichting Smiling Child of The Gambia

5 jaar: Stichting Smiling Child of The Gambia

In april 2017 werd stichting Smiling Child of The Gambia opgericht door Mark Leeuwis (Voorzitter), Jacco Verschoor (Secretaris) en Erwin Fennema (Penningmeester). Inmiddels bestaat de stichting ruim 5 jaar en is ook Rosanna van Poppel (vrijwilliger sponsorwerving en marketing) onderdeel van ons team. We maakten deze terugblik van de afgelopen 5 jaar met alle mijlpalen.

Een overzicht van mijlpalen in de afgelopen 5 jaar!

Het allereerste begin

Mark en Jacco zijn Smiling Child of The Gambia gestart vanuit een voor hen onbekende passie. Tijdens de jaarwisseling 2016/2017 kwamen zij voor de allereerste keer in The Gambia. De warmte, de lucht en vooral de bevolking wist hen recht te raken in het hart. Tijdens deze reis maakten zij een excursie, inclusief een bezoek aan een lokale kleuterschool. De erbarmelijke situatie en alle lieve mooie kinderen, zorgden ervoor dat zij bij terugkomst in Nederland de stichting oprichtte. “Hier willen we wat aan doen!”

Tussentijds

Mooie projecten werden gerealiseerd voor de Rosy Apple Noël Baker Nurseryschool. Niet veel later werd de school vernoemd naar de stichting: Smiling Child Nurseryschool. Toen nog alleen een kleuterschool. De leraren, kinderen en ouders hadden een grote wens: Een basisschool in het dorp, zodat de kinderen niet onveilig en heel ver naar de dichtstbijzijnde school hoefden te lopen. Zo werd het schoolplein verder ontwikkeld en wordt er hard gebouwd aan de droom voor Smiling Child Lower-Basicschool.

Nu

In april 2022 viert de stichting officieel haar 5-jarig jubileum. Trots en ontzettend dankbaar zijn wij voor alle steun van onze vrienden, sponsoren en donateurs, zowel privé als zakelijke sponsoren. Dankzij hen kan de stichting groeien en maken we daadwerkelijk een verschil voor inmiddels ruim 400 kinderen. Met een glimlach gaan de kinderen naar school, ontwikkelen zij zich om straks te kunnen solliciteren naar hun droombaan.

Toekomst:

De stichting heeft nog een lange weg te gaan en we willen nog veel meer lokale dromen en behoeften in vervulling laten gaan. De stichting is begonnen uit een transparant en eerlijk oogpunt met hart voor onze passie. Dit houdt in dat Mark en Jacco privé inmiddels 12 keer The Gambia bezocht hebben, zij houden dan tijdens hun reizen controle op de financiële giften en maken plannen voor het vervolg.

De school gaat een nieuwe richting op. Onze kinderen worden in het basisonderwijs al voorbereidt op technische vervolgopleidingen, zodat zij met gedegen voorkennis een voorsprong hebben. Daarbij zullen wij zoveel mogelijk de kinderen blijven volgen, om ervoor te zorgen dat zij daadwerkelijk hun droombaan kunnen realiseren. Of ze nu verpleger, kapper, monteur, ondernemer of president willen worden, vanuit onze passie voor alle lieve kinderen zetten we ons met meer dan 100% in om hen verder te helpen en daarmee hun ouders en community een betere toekomst te geven.

Bijdragen of mee helpen?

Dat kan zeker! Via het menu ‘doneren‘ tref je alle mogelijkheden. Partner worden? Onze stichting heeft de ANBI-status hiermee zijn financiële giften onder bepaalde voorwaarden belasting aftrekbaar. Zelf een initiatief starten voor onze stichting? Ook dat is mogelijk! Graag zelfs, neem hierover wel even contact met ons op.

Of zet een inzamelingsactie op via Facebook! Onze stichting is namelijk officieel erkend als non-profitorganisatie via Facebook. Hierdoor kun je gemakkelijk online donaties opzetten met al jouw facebookvrienden.

Reacties zijn gesloten.