Abdoulie Gitteh

Abdoulie Gitteh

Abdoulie gaat naar school aan de Smiling Child Nursery & Lower Basic School. Dankzij zijn sponsor wordt hij geholpen bij zijn schoolgeld. Abdoulie wil graag vertellen hoe het momenteel met hem gaat. Wil je ook een sponsorkindje helpen in The Gambia? Dat kan via ons programma voor een sponsorkindje.

Over Abdoulie:

Samen met zijn ouders, twee broers en twee zussen woont Abdoulie op een compound in het dorpje Babylon. Babylon is een klein dorpje dat grenst aan Lamin. “Mijn broertje en zusje zijn jonger dan ik. Mijn jongere broer gaat net als ik naar de basisschool en mijn oudere zus gaat al naar de middelbare school!” verteld Abdoulie. Hij vindt het leukste aan school om leerzame spelletjes te kunnen spelen. Hij vindt het dan het leukste om te leren en heeft het daardoor nog meer naar zijn zin op school. “Na school vind ik het leuk om te voetballen met mijn vrienden en ik speel ook in een voetbalteam!” zegt Abdoulie. In de toekomst droomt hij ervan om leraar te worden. “Ik vind leren erg leuk en zou graag andere kinderen willen helpen, als leraar kan ik dat allebei doen!” verteld hij. “Maar mocht ik geen leraar kunnen worden, dan wil ik dokter worden. Dat lijkt me ook leuk en dan kan ik nog steeds mensen helpen!”.

“Ik hou erg van school. Ik wil mijn sponsor bedanken voor de kans die mij gegeven wordt. Veel kinderen om mij heen hebben deze kans niet, dat vind ik erg jammer. Dankzij mijn sponsor kan ik wel naar school. Ik wil je hiervoor ontzettend bedanken!”

De schoolprestaties:

Volgens de leraar van Abdoulie, is hij een van de beste leerlingen op school. Hij werkt heel erg hard tijdens de lessen en wil altijd meer leren. Hij blinkt in veel verschillende vakken uit en is enorm leergierig.

Reacties zijn gesloten.