Binta Jatta

Binta Jatta

Binta is een sponsorkindje aan de Smiling Child Nursery & Lower Basic School. Zij wordt dankzij haar sponsor geholpen bij haar schoolgeld, zodoende kan Binta naar school blijven gaan! In dit interview vertelt Binta hoe het met haar gaat. Wil je ook een kindje sponsoren in The Gambia? Je leest hier meer over via ons sponsorkind programma.

Over Binta:

Binta in de klas.

“Ik ben Binta Jatta en ik woon met mijn ouders, twee zussen en mijn broer in het dorp Lamin. Gezamelijk wonen we op een compound. Momenteel gaan er geen andere zussen of broer naar Smiling Child Nursery & Lower Basic School.” vertelt Binta ons. Hoewel in de toekomst dit wel mogelijk is want haar jongere zusje zou wel eens naar school kunnen gaan over een paar jaar. Binta is erg leergierig en vindt het dan ook het leukste om nieuwe dingen te leren. Met hetgeen dat ze leert op school, kan ze bijvoorbeeld haar zussen helpen. Na school gaat ze het liefste spelletjes spelen met haar vriendinnen en vrienden. Ook vindt ze het leuk om te voetballen! Binta glundert en zegt; “Het is mijn droom om later leraar te worden. Ik vind het inspirerend hoe mijn leraar mij nu allemaal nieuwe dingen leert. Dat wil ik later ook bij veel kinderen doen!”

En zegt Binta; “Ik ben mijn sponsor ontzettend dankbaar, want door jou ben ik nu hier. Ik had misschien wel heel ergens anders geweest als jij mij niet zou sponsoren. Het had zelfs gekund dat ik helemaal niet naar school had kunnen gaan! Dankjewel!”

Haar schoolprestaties:

De leraar van Binta verteld ons; “Binta is een erg rustige en stille leerling, ze is enorm toegewijd. Eigenlijk doet ze nooit iets fout. Binta is erg goed in de lessen en vooral in lichamelijke ontwikkeling, ze springt er bovenuit bij het zingen en weet als geen ander haar emoties te tonen!”

Reacties zijn gesloten.