Amadou Badjie

Amadou Badjie

Amadou is een enthousiaste leraar. Hij is jong, maar daardoor niet minder vaardig. Hij geeft les aan groep 2 van Smiling Child Lower Basic School. Naast dat hij les geeft aan de 2e groep helpt hij Ousman bij de lessen voor lichamelijke opvoeding.

Wil jij jezelf voorstellen?

Ik ben Amadou Badjie. Voordat ik hier op school begon heb ik gestudeerd aan het Senior Gambia College. Ik ben momenteel 21 jaar oud en ik woon in Lamin samen met mijn ouders, mijn drie nichtjes en mijn zusje. Ik heb ook nog drie oudere broers.

Waarom ben je les gaan geven?

Ik ben begonnen met lesgeven, omdat ik erg geïnteresseerd ben in verschillende vakken. Mijn oude leraar Engels moedigde me altijd aan om les te gaan geven, dat advies heb ik opgevolgd. Ik ben drie jaar geleden op deze school begonnen, omdat mijn familie hier werkt. Ik werk hier namelijk samen met mijn vrienden en mijn oom Yusupha en tante Ndey. Ik vind het ontzettend fijn dat ik samen met hen kan werken.

Wat is er de afgelopen tijd zoal veranderd?

Toen ik hier begon had de stichting net de eerste lokalen van de basisschool neergezet, maar inmiddels staat bijna de hele basisschool! Kinderen kunnen hierdoor naar school blijven gaan. Dankzij de stichting kunnen we met elkaar het onderwijs verbeteren en er is écht al veel veranderd. Die veranderingen mag ik dan meemaken met mijn vrienden, mijn familie en alle geweldige kinderen. Dat maakt alles zo mooi!

Wat wil je bereiken met jouw beroep?

Ik hoop dat ik kan bijdragen aan een stabiele en gelukkige toekomst voor de kinderen. Dat zij mogen worden waar ze van dromen en later op mooie functies terecht mogen komen. Misschien wel; president, minister of dokter?

Wat zou je wensen voor de toekomst van de school?

Ik zou graag willen dat er speeltoestellen komen op het schoolplein. Dat het terrein verbeterd wordt en meer toegankelijk, zodat ook andere kinderen bij ons kunnen komen spelen. Dat zou de kinderen van onze school enorm kunnen helpen in hun sociale vaardigheden. Als laatste zou het fijn zijn als we een lerarenkamer kunnen hebben, waar we ons even kunnen afzonderen.

Welke rol zou de stichting moeten vervullen in de toekomst?

Eigenlijk, weet ik dat niet zo goed. De stichting moet vooral doen wat ze altijd doet! De stichting en de sponsoren helpen ons al zoveel. Ik wens dat de stichting groeit, en dat er meer sponsoren betrokken raken bij de mooie plannen die wij hebben voor de kinderen en hun toekomst. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat deze kinderen écht een goede kans krijgen op een betere toekomst!

En hoewel de stichting natuurlijk veel foto’s en filmpjes laat zien ervaar je pas echt wat wij hier doen als je het zelf komt zien. Daarom zou ik alle sponsoren willen vragen om eens langs te komen.

Reacties zijn gesloten.