Yahya Jarju

Yahya Jarju

Yahya geeft les aan groep 4 van de basisschool. Toen de stichting net begon werkte Yahya op de Smiling Child Kleuterschool, hij gaf toen les aan groep 3. Niet veel later verliet hij de kleuterschool om elders les te gaan geven. Inmiddels is hij gelukkig weer terug, en behoort hij weer tot ons team leraren. Yahya is een bijzondere leraar.

Zou jij je willen voorstellen?

Ik ben Yahya Jarju. Ik ben 26 jaar oud en woon in het dorp Lamin, vlakbij Sainey, Ndey, Yusupha, Ousman en Amadou. Mijn vader heeft 3 vrouwen waaronder mijn moeder. Helaas is hij enkele dagen geleden overleden. Ik woon dus nu samen met mijn moeder, mijn 4 broers en 2 zussen. De andere vrouwen van mijn vader hebben ook kinderen die bij ons wonen.

Waarom ben je leraar geworden?

Eigenlijk wilde ik nooit leraar worden, maar mijn broer motiveerde mij om dit wel te worden. Hij liet me inzien dat ik die capaciteiten heb om les te geven. Toen ik mijn studie afrondde heeft mijn broer mij geïntroduceerd binnen de school. Ik mocht een jaar ervaring opdoen voordat ik de échte leraren opleiding kon volgen.

Het leukste aan lesgeven vind ik dat ik mijn ervaringen en kennis mag overbrengen. Ik heb een moeilijke jeugd gehad en ik wil dat de kinderen hier ook van kunnen leren. Zodat zij beter worden dan ik, en niet dezelfde misstappen begaan. Ik vind het werken met de kinderen het allerleukste wat er is. Zij geven mij veel energie en ik heb een goede band met alle kinderen.

Wat voor verbeteringen heb je gezien de afgelopen jaren?

Ik heb zoveel verbeteringen en veranderingen gezien. Dat is eigenlijk te veel om op te noemen, maar vooral de kinderen hebben zo’n progressie gemaakt. Alleen al als ze Engels spreken, dan zijn ze zo zelfverzekerd geworden. En wat de school betreft de veranderingen die de stichting hier maakt zijn ongekend. We zijn trots en vooral heel dankbaar.

Wat wil je bereiken?

Naast dat ik leraar ben ontwerp ik ook kunst. Samen met Sainey willen we dat de kinderen hun creativiteit verder ontwikkelen. Wij hebben dan ook op zaterdag een officiële kunstklas. Voor mij is de definitie van leren: “Het delen van mijn kennis aan de kinderen. Waarmee ik hoop dat ik gerespecteerde kritische denkers van hen mag maken.”

Wat is je wens voor de toekomst van de school?

De stichting heeft al zoveel voor elkaar gekregen, dankzij hun sponsoren. Het is echt geweldig. Maar er is écht nog veel ruimte tot verbetering, zoals het hekwerk verhogen, speeltoestellen voor de kinderen, schilderijen op de buiten muren. Vooral de speeltoestellen zullen bijdragen in het enthousiasme van de kinderen. Spelen is een essentieel onderdeel van hun jeugd!

Welke rol zie je voor de stichting de komende jaren?

Deze vraag kan ik niet beantwoorden, ik kan alleen maar dankbaar zijn. Dankzij de stichting is de school nu wat het is. Alles is zoveel verbeterd, de kleuterschool, de toiletten, het meubilair, de cursussen voor ons als leraren. En dan ook nog, het helpen van veel kinderen bij hun schoolgeld doordat het voor sponsoren mogelijk is om een sponsorkindje te helpen. Hierdoor krijgen kinderen van gezinnen die het écht niet kunnen betalen ook de kans op onderwijs! Dankzij de stichting en de sponsoren, kunnen we samen bouwen aan een betere toekomst voor deze kinderen.

Reacties zijn gesloten.