Antwerpen-Banjul Challenge 2019

Antwerpen-Banjul Challenge 2019

Vooral via Facebook kan het niet ontgaan zijn. Zo arriveerden Dirk & Vivi na een lange reis van 20 dagen, 7200 km en 7 landen in The Gambia. De Antwerpen-Banjul Challenge kwam hiermee afgelopen donderdag ten einde.

Binnenhalen

Wij haalden Dirk & Vivi donderdagmiddag om 14.45 uur binnen bij de grote stadspoort van Banjul (The Arch). Het konvooi zette bij aankomst de hoofdweg van Banjul af. Door onze leraren en de kinderen werden ze binnengehaald en dat was een complete verrassing voor ze. Maar wij hadden nog een verrassing, want samen met school organiseerden wij ook nog eens een grote Gambiaanse Djembé band met dansers. Het was een waar spektakel en wat waren Dirk & Vivi ontzettend verrast! Zelfs de organisatie van de Challenge was compleet verrast en vonden het allemaal geweldig.

De dag erna

Wij dachten dat Dirk & Vivi wellicht wat wilden uitrusten, maar toch gingen ze graag op vrijdagochtend met ons mee naar de school. Mark & Jacco gingen met Yus (onze taxichauffeur) naar de school en Dirk & Vivi reden met de Mitshubishi Pajero 4WD achter ons aan. Jacco heeft de weg naar school en hun bezoek aan school volledig gefilmd. Later zullen we nog een leuke vlog hiervan plaatsen.

Op school werden Dirk & Vivi dan ook zo enthousiast ontvangen dat ze gewoon niet de gelegenheid kregen om de auto uit te stappen. Zo’n 300 kinderen wilden allemaal heel graag een handje geven en wat waren ze blij en trots om onze challengers te zien! Dirk & Vivi kregen een rondleiding op school en Yusupha (ons schoolhoofd) legde, samen met Sainey (leraar van primary 2) aan hun uit hoe de opbrengst straks besteed zal gaan worden.

Geveild!

Op zondag, de laatste dag dat Mark & Jacco in The Gambia zijn, was de veiling. Wij konden de veiling dus nog meemaken en het was heel bijzonder om hierbij aanwezig te mogen zijn! De veiling startte om 10.00 uur en de Mitshubishi Pajero 4WD was als één van de laatste aan de beurt om geveild te worden! Het was spannend, want we hadden geen benul wat de auto zou kunnen opbrengen, maar de veiling verliep uiteindelijk heel snel en er is een bijzonder mooi bedrag voor de auto geboden. Dirk & Vivi zullen dit zelf via Facebook aan de sponsoren bekend gaan maken.

Langs deze weg willen wij Dirk & Vivi nog eens hartelijk bedanken! Dat zij dit avontuur aangegaan zijn vanuit hun persoonlijk levensdoel, en daarbij onze stichting hebben gekozen voor de opbrengst. Zowel wij, als onze leraren en natuurlijk al onze kinderen, zijn Dirk & Vivi ontzettend dankbaar voor de geweldig mooie opbrengst! Hiervan kunnen we een hele hoop doen voor de realisatie van de basisschool.

Reageren is niet mogelijk.