Zakken rijst voor gezinnen

Zakken rijst voor gezinnen

Onze tweede week in The Gambia staat bol van de mooie en bijzondere momenten. Weer een week vol indrukken. Zo gingen we afgelopen maandag naar 4 gezinnen van kinderen die individueel gesponsord worden.

Iedere keer als wij hier zijn willen we voortaan 4 à 5 gezinnen bezoeken, van kinderen die individueel gesponsord worden. Tijdens een bezoek geven we een zak rijst van 50kg en een zak snoepjes aan het gezin. Vervolgens hebben we een klein gesprek om meer te weten te komen over het gezin.

Deze week bezochten we de gezinnen van de kinderen; Mohammed Cham, Abdoulie Darboe, Marie Teres Innosan Colley en Abiba Colley. We leerden de ouders en het gezin kennen. Het was onbeschrijfelijk mooi om deze dag mee te maken!

Mohammed Cham

De familie van Mohammed woont in Babylon, een wijk achter Lamin-Kerewan. Zo’n half uur lopen naar onze school. De vader van Mohammed is automonteur en werkt als enige van het gezin. Hij zorgt voor alle inkomsten van het gezin. Daarnaast heeft Mohammed twee broertjes en zijn moeder is op dit moment zwanger. De vader mocht een mooi Mercedes van zijn werk meenemen, zodat hij tussen het werk door gemakkelijk en snel heen en weer kon rijden. Beide ouders waren redelijk zenuwachtig voor onze komst, maar ontzettend blij met de mooie zak rijst. Een zak rijst voor dit gezin is voor een maand eten!

Abdoulie Darboe

Tijdens het bezoek aan de familie van Abdoelie Darboe was zijn moeder alleen thuis met zijn zusjes. De vader van Abdoelie geeft les aan het hoger basisonderwijs, deze school wordt voorzien door de overheid en staat tegenover onze school. Abdoelie woont eveneens in Babylon. Abdoelie zijn moeder is ontzettend dankbaar voor alle steun vanuit de stichting. Ze verteld ons echter dat ze zich bezwaard voelt om de zusjes van Abdoelie in te schrijven op school. “Wij kunnen het niet betalen, we willen niet dat andere mensen voor onze kinderen moeten zorgen. Het voelt als bedelen!” Wij hebben dit juist tegen gesproken! Ieder kind moet kunnen leren. Met een glimlach! is dan ook de slogan van onze stichting. Daarom hebben we haar aangemoedigd de kinderen alsnog zo snel mogelijk in te schrijven. Dat zou ze doen!

Marie Teres Innosan Colley

We zijn bij de familie geweest van Marie. Hier hoorde we het tragische verhaal hoe de moeder van Marie het gezin is ontvallen op 23 maart jl. door een tragisch ongeluk. Het gezin is nog altijd in diepe rauw, dat was duidelijk merkbaar. Met tranen in de ogen van de vader, vertelde hij dat hij heel hard werkt om de eindje aan elkaar te kunnen knopen. Het huis waarin ze wonen wordt gehuurd. En de verhuurder van het huis is ook overleden, waardoor niet zeker is hoelang het gezin hier nog kan blijven wonen. De moeder van Marie, was kleermaakster en zij maakte onder andere de uniforms voor de kinderen op school. Het is dan ook niet raar, dat Marie heel graag kleermaakster zou willen worden, daarmee treed ze dan in de voetsporen van haar moeder. Dit gezin raakte ons diep, en wij waren enorm ontroerd.

Abiba Colley

De familie van Abiba is erg groot. Zo woont ze samen met haar ouders, haar oom, stiefmoeder en natuurlijk met alle broers en zussen. Het gezin heeft aan huis een winkeltje waar alle basisbehoeften worden verkocht aan het dorp. De winkel wordt voornamelijk gerund door de moeder. Het was best bijzonder om hier te zijn, want in de ruimte waar wij zaten met de ouders van Abiba was 16 jaar geleden onze school begonnen. Familie Colley heeft Yusupha (ons schoolhoofd) en Amadou (landeigenaar) destijds gemotiveerd om een kleuterschool te starten in Lamin-Kerewan. Na 3 jaar was de mogelijkheid er om te gaan bouwen op het land waar nu de school staat. En toen verhuisde de school, naar de inmiddels door ons verbouwde kleuterschool.

Dankbaarheid

Bij alle gezinnen ontdekten we een grote dankbaarheid naar alles wat de stichting met de sponsoren voor hun kinderen doet. Het is ontroerend en duidelijk merkbaar dat de school op handen gedragen wordt. De individuele sponsoring van hun kind vinden ze al helemaal geweldig! Het was ontzettend bijzonder om deze dag zo mee te mogen maken. Het is dan ook écht uniek om zo bij de gezinnen thuis te mogen komen.

De volgende dag kregen we het bericht dat de ouders ons bezoek enorm op prijs stelden! Ze hadden berichtjes gestuurd aan Yusupha, met het volgende bericht: “We are so grateful for the foundation and sponsors. We can’t express in words how much your help is needed. You are making great changes for us. We thank you for taking care of our children. The bag of rice might seem a small gift to you, but for us it is a month food. Once again, Thank you!”

Ontroerend! Liefdevol! Dankbaar!

Wil jij een kind individueel sponsoren? Of wil je meerdere kinderen sponsoren? Met jouw steun, kunnen wij kinderen met een glimlach naar school laten gaan! Via onze pagina “Maandelijks doneren” lees je over de mogelijkheden.

Reageren is niet mogelijk.