Barre tijd door Coronavirus

Barre tijd door Coronavirus

Ja, ook wij ontkomen er niet aan om een aantal regels te wijden aan dit vreselijke virus! COVID-19 oftewel het Coronavirus. Zal er iemand nog een Coronabiertje gaan drinken? Het heeft natuurlijk niks met elkaar te maken, maar toch vraag ik het mij af.

Op het nieuws gaat het onophoudelijk door over een van de ergste uitbraak ooit. Het Coronavirus legt zelfs het vliegverkeer plat. Dat heeft ook voor ons grote gevolgen, want zo kunnen wij niet afreizen naar The Gambia. Geen weerzien met de kinderen en leraren op school. Zelfs in The Gambia is besloten dat de scholen voor de komende drie weken dicht gaan. Gelukkig is het virus daar nog niet uitgebroken, maar in Senegal al wel. Desondanks gaan de scholen dicht, kinderen moeten thuis blijven, er kan geen les gegeven worden. Zij kennen geen mogelijkheden als thuis leren of via het internet les krijgen. Er is daar niets…

Ik kan me niet voorstellen als het virus daar uitbreekt en wat de dramatische gevolgen zijn die daaruit voort vloeien. Want de zorg is daar natuurlijk lang niet zo goed als bij ons. Immers is The Gambia één van de armste landen ter wereld. Ook zijn er weinig financiële middelen om bedrijven daar bij te staan. Wat gebeurt er met de ouders die een baan hebben?

Gelukkig hebben wij nog een aantal mooi gevulde bananendozen die onderweg zijn vanuit Nederland. Deze komen vermoedelijk half april aan in de haven van Banjul om vervolgens naar de school gebracht te worden. Een schrale troost in deze situatie, dat wel, maar de mooie teken- en schoolspullen zullen als een groot cadeau worden ontvangen.

De plannen die we hebben liggen om door te nemen en uit te voeren tijdens onze reis worden opgeschort. En ook de viering van alweer het drie jarig bestaan van onze stichting zal voor nu overgaan. Ook zouden wij zakken rijst bij gezinnen gaan brengen, maar helaas kan dit nu niet doorgaan.

Hulp bieden?

Natuurlijk kampen wij momenteel in Nederland ook met een gigantische crisis. Maar door positief te blijven en elkaar de helpende hand toe te reiken komen wij er met elkaar wel bovenop. Dat verwachten wij, het kan niet en mag niet, dat dit een fiasco wordt voor onze economie in Nederland.

Maar tegelijk ontstaat bij ons vertwijfeling, want hoe gaat dit in The Gambia waar geen financiële middelen zijn. Gezinnen die al zo weinig inkomsten hebben, zij hebben straks helemaal niks meer. Er is daar geen sociaal plan of een “vette” regering die bij kan springen. De onzekerheid neemt toe over het onderwijs, want hoe belangrijk onderwijs voor deze kinderen ook is, veel gezinnen kunnen het simpelweg niet betalen. Gezinnen kampen straks met grote financiële gevolgen, laat staan het voeden van de kinderen, waar gaat dit heen?

Natuurlijk gaan wij hulp bieden, maar kan onze stichting de dramatische gevolgen voor zijn? Wij blijven in ieder geval ons uiterste best doen. En mocht je iets extra’s willen doneren aan de stichting? Dan zijn wij je daar natuurlijk ontzettend dankbaar voor! Alleen samen kunnen wij de gezinnen en lieve kinderen door de crisis helpen. Je kunt meer lezen via: “COVID-19 in The Gambia

Een donatie kan/mag gedaan worden t.n.v.: Smiling Child of The Gambia IBAN: NL58RABO 0319 0524 78 – SWIFT: RABONL2U

Reageren is niet mogelijk.