De eerste dag op school

De eerste dag op school

Dinsdag gingen we voor de eerste keer naar school in Gambia. Wat was het er weer enorm leuk! Mark en Jacco genoten van de lessen die werden gegeven en aansluitend waren er kwartaal examens voor de 1ste klas van de basisschool.

Het was verre van een feestdag en er moest natuurlijk toch het één en ander besproken worden. Zo gingen wij ‘s ochtends weg en zijn we meteen naar de markt gegaan. Tussen het vis, de groenten en de kruiden door hebben we schoonmaakmiddelen gehaald, een bezem en 3 dweilen waren de opdracht. Daarna hebben we drinken gekocht voor onze 225 leerlingen. Dat waren dus 10 dozen vol met limonade van “Lana”.

Na onze safari over de zandwegen naar school kwamen we dan eindelijk aan. Het was al tegen 11 uur en we hebben de hele dag op school vertoeft. Althans tot 2 uur ‘s middags, want toen was de school uit.

Zo zagen we de klaslokalen met het nieuwe schoolmeubilair. Het is bijna niet uit te drukken in woorden, maar als je ziet wat het meubilair voor verandering heeft gebracht. Dat kun je eigenlijk alleen met eigen ogen aanschouwen. Kortweg gewoon fantastisch! Wat vooral duidelijk merkbaar is, is dat de kinderen het erg fijn vinden en ze enorm dankbaar zijn.

Ook hebben we de voorbereidingen voor de basisschool gezien. Namelijk de diepe graven in het grond voor de fundering. We zijn er doorheen gelopen en dan realiseer je je pas hoe groot de school echt gaat worden. Prachtig, maar op dit moment praten we alleen nog maar over de fundering. Het is ons doel om ieder jaar een klaslokaal te kunnen plaatsen, maar omdat dit schooljaar al bijna voorbij is lopen we eigenlijk een jaar achter en zouden we twee klaslokalen moeten bouwen. We kunnen jouw hulp hierbij heel goed gebruiken! Je kunt ons financieel steunen met een donatie groot of klein.

Daarnaast hebben Jacco en Mark ook genoten van de lessen en realiseerden wij ons dat onze leerlingen belachelijk goed zijn. Of zijn de docenten dan juist goed? In ieder geval is de motivatie voor het streven naar goede resultaten bij iedereen aanwezig en dat is duidelijk merkbaar. Ze zijn echt goed, want kun jij je voorstellen dat je een heel gesprek kunt voeren met een 6 jarige in zijn tweede taal? Hier gebeurt het gewoon.

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat wij geloven dat ieder kind moet kunnen leren. Met een Glimlach! Arm of rijk, onderwijs is de enige weg naar een betere toekomst voor deze kinderen en hun families. Jouw steun is hiervoor hard nodig.

Reageren is niet mogelijk.