De eerste dag…

De eerste dag…

De eerste dag op school was dinsdag 15 oktober. We kwamen maandag aan, later dan verwacht! Oorspronkelijk was gepland dat wij om 12.10 aan zouden komen, maar helaas door een technisch mankement aan het vliegtuig kwamen we pas om 15.45 aan in Gambia. Een flinke vertraging dus, jammer want we hadden uitgekeken naar een biertje en een duik in het zwembad.

Gelukkig was het weerzien met Yus ons schoolhoofd en Yus onze taxichauffeur er niet minder om. Wat fijn ze weer te zien, een warm welkom was wederom het gevolg. We maakten de reis naar het hotel. Een blik van herkenning, er is weinig veranderd sinds onze laatste reis in Juni.

De volgende ochtend zijn we meteen naar school gegaan! Ook daar was het een warm weerzien. De kinderen vlogen op ons af toen we net uit de auto stapten. Wat fijn om de kinderen weer te zien en wat was er flink opgeruimd!

Zowel in de taxi vanaf het vliegveld naar het hotel als op school werden we flink bijgepraat. Zo werden ons een aantal dingen duidelijk;

  • De basisschool is nog niet zover als gehoopt, want de extreme hitten afgewisseld met enorme stormen zorgden voor de nodige vertragingen. Wil jij helpen de bouw van de basisschool te realiseren? Lees hier over eenmalige donatie. De basisschool wordt uitsluitend gebouwd van éénmalige donaties en giften.
  • Er zijn veel ouders en gezinnen blij dat wij gestart zijn met de individuele sponsoring van de leerlingen. Wij doen dit stapje voor stapje en na onze (werk)vakantie hier in Gambia zullen de volgende 20 zorgvuldig geselecteerde kinderen beschikbaar worden. Wil jij een kindje individueel sponsoren? Lees hier meer.
  • De kinderen die al wel individueel gesponsord worden, wordt dit ook verteld en hierdoor zijn zij extra gemotiveerd om betere resultaten te halen op school. Zo ontwikkelen ze zich sneller en zijn ze gedreven om hun huiswerk op tijd en goed te maken.
  • We hebben een nieuwe leraar op school, Amadou Badjie, hij geeft les aan de eerste klas van de basisschool!
  • Daarnaast is er zelfs een wachtlijst voor de leraren! Nou ja, één leraar staat in de wacht. Yaya Jarju, hij zal les gaan geven in het nieuwe jaar.

Ook hebben wij wederom de lessen bijgewoond, en werd er hard gezongen. Op donderdag gingen wij weer naar school.

Reageren is niet mogelijk.