De kleuterschool

De kleuterschool

We ontmoetten de nieuwe kleuters voor onze kleuterschool! In de nieuwe groep 1a en 1b zijn er namelijk weer 50 leerlingen bijgekomen. Dit zorgt ervoor dat we het nieuwe schooljaar 2021/2022 zijn gestart met ruim 400 kinderen!

Het nieuwe dak van de kleuterschool!

De afgelopen zomer plaatsten we het nieuwe dak op de kleuterschool. Dit is een enorm verschil ten opzichte van het oude dak. De muren zijn verhoogd en de constructie is nu van staal i.p.v. hout. Een hele stap voorwaarts voor de school.

Yusupha (schoolhoofd) pakt meteen door en zorgt voor stopcontacten in de klaslokalen. Ook wordt er een veranda gemaakt aan de voorzijde van de school. Zodra de stopcontacten zijn gemaakt en de veranda aan de voorzijde klaar is, wordt de hele kleuterschool opnieuw gestukt en geschilderd!

Jacco gaf les aan de kleinsten van de kleuterschool!

Veel van de kleuters uit groep 1 zagen ons voor het eerst en daarmee ook voor de allereerste keer een blank persoon. Ze zijn dan meestal onwennig en vinden het allemaal heel erg vreemd. Toch stond Jacco even voor de klas. Zo leerde hij de kinderen “My name is…, identificeren van de letters, dagen van de week, maanden van het jaar, tellen tot 12 en tellen tot 20”. Of het nu écht zo’n succes was…? In ieder geval weten alle kleintjes dat zijn naam “Uncle Jacco” is.

Een kijkje in de groepen 2 en 3 van de kleuterschool!

In groep 1 krijgen de kinderen les van onze lerares Ndey. In groep 2 geeft onze lerares Isatou les. En in groep 3 krijgen de kinderen les van Ousman! Deze drie leraren zijn essentieel voor de kleuters, dankzij hen worden ze voorbereid en klaargestoomd voor het basisonderwijs.

Reacties zijn gesloten.