Twee voetbalteams in de competitie

Twee voetbalteams in de competitie

De leraren en voetballers van onze Smiling Child Scholen willen 2 voetbalteams! Deze teams gaan mee doen aan de competitie. Dat vinden wij enorm leuk. Henk & Kitty (sponsoren van de stichting) waren in de tweede week in The Gambia en zij waren meteen enthousiast over het plan.

Henk is begeleider van het eerste team van V.V. Schelluinen. Vanuit zijn passie voor voetbal sponsorde hij en Kitty eerder al het voetbalteam van de leraren. Zij kregen een compleet nieuw tenue; gesponsord door Colmar Trading B.V.; 100% Voetbal en V.V. Schelluinen.

Wat is er nodig voor de teams?

Onze sportleraar Ousman heeft samen met Henk & Kitty zijn wensen doorgenomen. Henk wilde hem graag helpen. Hierdoor kon Ousman aangeven wat er nodig is voor de teams. En het is een flinke lijst, want de trainingen van de kinderen zal ook verder ontwikkeld en verbeterd moeten worden. Ousman vroeg onder andere om:

  • Tenues voor de Smiling Child Soccer Teams
  • Schoenen
  • Diverse trainingsmaterialen zoals; pionnen, ballen, doelen en lijnen.

Henk & Kitty zetten de eerste stap!

Henk en Kitty besloten de eerste stap te zetten en te helpen bij het opzetten van de 2 voetbalteams. 1 voetbalteam voor de kleuterschool en 1 voetbalteam voor de basisschool. Ousman zal de formele zaken regelen, zoals de teams aanmelden voor de competitie.

Henk en Kitty dragen de zorg en ondersteuning voor de trainingsmaterialen. De lijst met spullen is aangegeven en deze worden hier lokaal gekocht. Zo wordt er direct steun geboden aan de lokale ondernemers en gezinnen in The Gambia.

De volgende stap zullen we samen met Henk en Kitty opzetten. Het inzamelen van voetbalschoenen, sportkleding en tenues zal samen gaan met de ‘bananendozen actie’ van januari 2022.

Ousman heeft samen met de leerlingen de eerste trainingsspullen gekocht.
Reacties zijn gesloten.