Fatoumata Jawara

Fatoumata Jawara

Ik ben Fatoumata Jawara en ik ging naar de derde groep van de kleuterschool, na de zomer mag ik naar de eerste klas van de basisschool!

Fatoumata komt uit een groot gezin, haar vader is overleden, had twee vrouwen. Aan de kant van haar eigen moeder heeft ze twee broers en een zus. En bij haar stiefmoeder nog eens zeven broers en een zus. Van deze kinderen kunnen er maar vijf naar school. 6 van haar broers en zussen kunnen dus niet meer naar school, ze waren of niet goed genoeg, of het gezin kon het niet meer betalen. Om de financiën bij elkaar te krijgen, helpt de hele familie sinds het overlijden van haar vader.

Fatoumata droomt er van om lerares te worden in de toekomst. Het allerleukste aan school vindt ze de vriendschappen en het leren. Haar leraren vinden dat ze een erg goede leerling is, ze leert snel en werkt er hard voor. Fatoumata is erg creatief en is opmerkelijk sociaal. Haar hobby’s zijn springen met een springtouw en lezen.

Wil jij Fatoumata helpen met haar lesgeld? Je sponsort al een kind aan de basisschool al vanaf € 8,50 per maand. Lees meer over het sponsoren van een individueel kind.

Reacties zijn gesloten.