Halimatou Mbaye

Halimatou Mbaye

Halimatou wordt al een lange tijd geholpen bij haar schoolgeld door haar sponsor. In dit interview vertelt ze hoe het met haar gaat en wat ze wil worden. Haar schoolprestaties zijn uitmuntend. Dankzij haar sponsor kan Halimatou naar school gaan. Wil jij ook een sponsorkindje helpen? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Over Halimatou:

“Ik woon samen met mijn ouders, mijn 5 zussen en mijn broer in Babylon. We wonen bij elkaar op een compound. Babylon is een klein dorpje vlakbij school. Momenteel gaan mijn broer en zussen niet hier naar school.” vertelt Halimatou. Haar beste vakken op school zijn Engels en rekenen. Engelse les vindt ze erg leuk, want dit helpt haar om met iedereen in de wereld te kunnen praten. Na school leest Halimatou veel boeken, dat doet ze dan op haar kamer, zodat ze geen last heeft van haar zussen. “In de toekomst hoop ik verpleegkundige te worden, dan kan ik mensen helpen. Ik hoop dat mij dit gaat lukken!” zegt ze ons.

“Ik ben trots op jou en ik ben je ook erg dankbaar. Dankzij jou mag ik naar school en kan ik iedere dag beter worden door te leren. Ik hoop je eens te mogen ontmoeten, zodat ik je onze school kan laten zien, maar ook kennis met je kan maken!” zegt Halimatou tegen haar sponsor.

De schoolprestaties:

“Halimatou is een excellente leerling. Ze blinkt uit in vakken als Engels en rekenen. Je merkt dat haar interesse daar ligt. Daarnaast is Halimatou ook erg netjes en leert ze heel geconcentreerd. Ze wil altijd meer leren. Soms is Halimatou best wel verlegen, maar dat weer houdt haar niet om in de toekomst veel te kunnen bereiken!” zegt haar leraar.

Reacties zijn gesloten.