Ousman Jatta

Ousman Jatta

Ousman geeft les aan groep 3 van de kleuterschool en is eveneens onze leraar lichamelijke opvoeding. Daarnaast initieert Ousman de Smiling Child Football Academy die hij sinds de zomer van 2022 officieel heeft aangemeld binnen de competitie in The Gambia.

Wil je je eens voorstellen?

Mijn naam is Ousman Jatta. Ik ben 24 jaar en woon in Lamin. Samen met mijn familie wonen wij in één huis. Mijn familie bestaat uit mijn ouders, 6 broers en mijn 4 zussen. Eén van mijn zussen heeft een kindje, ik ben dus ook al oom.

Waarom ben je op deze school les gaan geven?

Ik ben hier op deze school begonnen met lesgeven tijdens mijn lerarenopleiding. Toen ik klaar was met mijn opleiding mocht ik hier blijven werken. Ik vind het een hele leuke school, met een leuk team en fantastische kinderen, daarom ben ik ook gebleven.

Toen de stichting Smiling Child of The Gambia ons kwam steunen, kregen wij als leraren voor het eerst een goed en consistent salaris. De stichting stelde me ook in staat om nog meer te studeren, zodat ik een professionele leraar kon worden en mijn vaardigheden kon verbeteren. Ik ben toen naast het lesgeven die opleiding gaan volgen, deze duurde 3 jaar.

Het mooiste aan lesgeven zijn vooral de kinderen om je heen. Met alle kinderen heb ik een goede band, ze zijn lief en leergierig en ze geven mij energie. Het motiveert mij vooral om mijn kennis over te brengen aan hen, dat is mijn passie.

Welke veranderingen heb je meegemaakt op school?

In de afgelopen 5 jaar zijn er ontzettend veel veranderingen gebeurd. Toen ik hier voor het eerst kwam was het absoluut niet gemakkelijk, dat was ook voor de andere leraren zo. Wij hadden geen zitplaats omdat er simpelweg nog geen goed meubilair was. Dikwijls stonden we de hele dag en als we wilden zitten zaten we op de vloer. Dankzij de stichting is er nu goed meubilair.

Ook heeft de stichting het schoolgebouw aanzienlijk verbeterd. Eerst stonden er alleen maar muren, maar nu is er een vloer, zijn er ramen, is het dak verstevigd, en wordt het zelfs schoongehouden. Dit zijn enkele veranderingen ter verbetering van de school.

Wat is jouw ambitie als leraar?

Het is mijn ambitie om van elk kind dat ik aanraak een succesvol persoon te maken in de toekomst. Daarom geef ik les, daarom geef ik alles wat ik heb. Mijn hoofddoel is dan ook om elke dag alles te geven, zodat de kinderen meer kunnen leren.

Wat zou je wensen voor de toekomst?

Er is nog veel waar de stichting ons bij kan helpen! Er is natuurlijk al veel gedaan, maar ik zou wensen dat de stichting ons kan helpen met een speeltuin. Hier op school is er niet veel om mee of in te spelen voor leerlingen die pauze hebben. Nu spelen de kinderen onder de bomen of op het veld. Een speeltuin zou dus geweldig voor hen zijn. Als ze op school schommels hebben en thuis niet, wordt het voor hen leuker om naar school te gaan.

Reacties zijn gesloten.