Hawa & Abdoulie Camara

Hawa & Abdoulie Camara

Hawa & Abdoulie worden al enige tijd door dezelfde sponsor geholpen bij hun schoolgeld. Dankzij hun sponsor kunnen ze beiden naar school blijven gaan! In dit kleine interview vertellen ze graag meer over zichzelf en willen zij hun sponsor bedanken. Ook jij kunt een kindje sponsor bij zijn/haar schoolgeld in The Gambia via ons sponsorkind project.

Over Hawa & Abdoulie:

Hawa Camara

“Wij zijn Hawa & Aboulie Camara en broer en zus!” Hawa zit in groep 1 van Smiling Child Lower Basic School en Abdoulie in groep 1 van Smiling Child Nursery School. Zij wonen bij hun ouders, twee zussen en broer. Toen Hawa geboren werd, was zij een tweeling, helaas is niet veel later haar zusje overleden.

Het jongste zusje van Hawa en Abdoulie is pas 1 jaar, maar hoogstwaarschijnlijk zal zij als ze oud genoeg is ook naar deze scholen gaan. Ook hebben Hawa en Abdoulie nog een oudere zus op school, die zit in groep 4 van de basisschool.

Abdoulie Camara

“Het leukste aan school vinden we dat we kunnen leren. En wat we dan leren delen we met onze vrienden en vriendinnen, maar ook met volwassenen.” Zo vertelde Abdoulie, dat hij zijn moeder al een beetje heeft geholpen met een Engelse brief. Hawa vindt het vooral leuk om spelletjes te kunnen spelen tijdens de lessen. Op die fijne manier leert ze de lesstof en heeft ze veel plezier in school.

Hawa vertelt; “Het is mijn droom om later president te worden!” Abdoulie zegt; “Nou ik weet het nog niet hoor. Ik vindt voetballen een erg leuke sport, dus misschien wel voetballer.”

Tegen hun sponsor zeggen zij; “Wij bidden voor jou en je familie om een goede gezondheid. Door jou kunnen wij naar school blijven gaan. Je helpt ons enorm. Dankjewel!”

De schoolprestaties:

De leraren vertellen over hen; “Abdoulie en Hawa doen het heel goed op school. Ze hebben veel vriendjes en vriendinnetjes op school. Ze zijn dus erg sociaal en in samenwerken blinken ze echt uit. Ook de toetsen worden goed gemaakt en halen ze mooie cijfers.”

Reacties zijn gesloten.