Het lesprogramma kunst

Het lesprogramma kunst

Het lesprogramma kunst is een initiatief van onze leraren in The Gambia. Doordat de school gesteund wordt door de stichting, geeft dit hun ruimte om verder te ontwikkelen. Zo zijn de leraren dit jaar gestart met het ‘lesprogramma in kunst’.

Les in kunst

Op zaterdag wordt les gegeven in kunst. Denk hierbij aan tekenen, knutselen en schilderen. Vooral tekenen en schilderen dragen bij aan het ontwikkelen van de creativiteit en het innovatieve denkvermogen van de kinderen.

Het lesprogramma in kunst is ontstaan uit de wens van onze leraar Sainey. Naast dat hij leraar op school is, is hij ook een kunstenaar in The Gambia. De andere leraren kunnen eveneens voortreffelijk goed tekenen. Echter in het onderwijssysteem van The Gambia wordt ‘kunst’ niet erkend als een vak. Er wordt al helemaal geen aandacht besteed aan tekenen of het ontwikkelen van de creativiteit van de kinderen. Sainey wil hier verandering in brengen en The Gambia inspireren met zijn creativiteit.

Sinds september is onze school begonnen met lesgeven in kunst. De lessen zijn niet verplicht en enkel voor diegene die ook echt geïnteresseerd en creatief is. Dus is het een kleine klas die zich op zaterdag onder de cashewbomen les krijgt.

The National Art Exhibition

Deze week was “The Art Class” op bezoek bij De Nationale Kunst Expositie. Een prachtige tentoonstelling over de nationale kunst. De kinderen vonden het geweldig. Omdat onze school de enige en eerste school in The Gambia is die echt les geeft in kunst, is dit ook totaal onbekend en zodoende waren de organisatoren van de expositie ontzettend verrast en geïnteresseerd in onze school. Binnenkort brengen ze een bezoek aan onze school om Sainey te helpen het lesprogramma verder te ontwikkelen.

Radio

Sainey Colley is onze leraar die het kunst programma heeft geïnitieerd en hij ontwikkelt ook het lesprogramma op school. Toen Mark en Jacco afgelopen oktober in The Gambia waren, hebben zij geregeld dat Sainey op de nationale radio kan vertellen over zijn lesprogramma. Sainey is momenteel bezig om hier een afspraak voor te maken.

Amazon

Daarnaast ontwikkelt Sainey zelf lesboeken. Zo biedt hij momenteel via Amazon twee lesboeken aan die hij zelf heeft ontwikkelt en het allereerste “kunst”-lesboek is in ontwikkeling.

Doordat de stichting de school ontwikkelt en de leraren een salaris krijgen, is het voor hen mogelijk dit soort activiteiten op te pakken en verder te ontwikkelen. Wij zijn dan ook ontzettend trots dat dit soort ontwikkeling voortkomen uit de steun van onze stichting!

Help onze stichting verder ontwikkelen en steun ons door middel van een donatie. Je leest meer over de donatie mogelijkheden via “doneren“.

Reageren is niet mogelijk.