Isatou Tamba

Isatou Tamba

Isatou geeft les aan Smiling Child Nursery School. Ze is ontzettend toegewijd en een heel moderne vrouw. In dit interview vertelt ze graag meer over zichzelf, de school en haar wens voor de toekomst.

Zou je jezelf willen voorstellen?

Mijn naam is Isatou Tamba, ik ben 20 jaar oud en woon in Lamin. Lamin is een dorpje vlak bij de school. Ik heb drie broers en vier zussen. Twee van mijn zussen zijn getrouwd en hebben kinderen. Ik woon samen met hen.

Waarom ben je hier gaan lesgeven?

Ik ben eind 2019 begonnen met lesgeven. Voor en tijdens mijn eerste jaar vond ik het erg lastig om les te geven. Dit kwam deels omdat mijn moeder me altijd vertelde dat kinderen lastig op te voeden zijn. Later, toen ik voor een langere periode lesgaf, vond ik het veel makkelijker worden.

Ik zie de kinderen als mijn jongere broertjes en zusjes. We spelen samen leerzame spelletjes bijvoorbeeld. Ik ben hier begonnen met lesgeven, omdat mijn broer me vertelde dat ik hier moest gaan lesgeven. Eerst zag ik dit niet zitten, omdat ik dacht dat het heel moeilijk zou zijn, maar uiteindelijk deed ik het gewoon.

Welke veranderingen heb je meegemaakt?

Tijdens mijn tijd hier heb ik veel verandering meegemaakt. Toen ik hier begon, waren er geen meubels. Geen stoelen, geen tafels en geen bureau. Maar dat is er nu wel vanwege de stichting! Ook de klaslokalen zijn veel verbeterd.

Wat hoop je te bereiken door les te geven?

Ik wil de kinderen helpen met de reis naar hun toekomst en het waarmaken van hun dromen. Het lijkt me erg mooi als ik later de kinderen in mijn klas weer terug zie en ze me dan vertellen dat het is gelukt om hun droom of doelen te bereiken. De kinderen hier zijn erg gelukkig, want veel kinderen in The Gambia kunnen geen onderwijs krijgen!

Wat zou je in de toekomst wensen voor de school?

Ik denk dat we de school kunnen verbeteren met speelplaatsen en digitale apparatuur in de klas, zoals een digibord. We kunnen dan ook leren door middel van plaatjes en filmpjes. Een bibliotheek zou ook top zijn. Dit kan de kinderen helpen hun leessnelheid en kennis over de buitenwereld te verbeteren. Gelukkig staat die bibliotheek al op de planning.

Sommige kinderen hebben hulp nodig. De ouders van sommige kinderen hebben geen geld om voor ze te zorgen. Persoonlijk heb ik mijn vader een paar jaar geleden verloren. In een paar gezinnen gebeurde dit ook. Hierdoor hebben ze vaak maar één inkomen, en is het voor hen een uitdaging om de school te kunnen betalen. Soms zien we kinderen die erg getalenteerd zijn op school, maar die niet naar school kunnen omdat er simpelweg geen geld is. Het sponsoren van kinderen helpt in deze situaties enorm.

Reacties zijn gesloten.