Ndey Jarju

Ndey Jarju

Ndey is lerares aan groep 1a en groep 1b op de kleuterschool van Smiling Child School in The Gambia. Sinds 2021 is zij de partner van ons schoolhoofd Yusupha Tamba. Daarnaast ontfermd Ndey zich over de keuken en de schoonmakers van de school.

Wil jij jezelf voorstellen?

Ik ben Ndey Jarju en woon in Lamin. Ik ben 23 jaar oud. Ik heb drie broers en twee zussen. Ik woon samen met mijn man en mijn kind. Hij heet Marco en is nu 1 jaar oud. De naam Marco komt voort uit de namen Mark en Jacco.

Waarom ben je lerares geworden?

Lesgeven is erg leuk, maar soms is het moeilijk voor ons hier. Vooral in het begin omdat we erg weinig materialen en dingen hadden. Tegelijkertijd waren we ook nog onervaren, maar nu vind ik het geweldig om met kinderen te werken en mijn kennis naar hen over te brengen.

Welke dingen heb je zien veranderen de afgelopen jaren?

In het begin was het erg moeilijk voor ons, want zelfs de kinderen onder controle krijgen viel ons zwaar. Dankzij de stichting hebben we nu meubilair en materialen om les te geven, wat het een stuk beter maakt. In de begintijd van de school hadden we grote matten op de grond waar de kinderen op moesten zitten. Dit was het enige wat er in de klas was en veel kinderen kregen een zere kont en rug ervan. Ook was het erg krap met zoveel kinderen.

Wat wil je bereiken met les geven?

Mijn doel is dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen door middel van onderwijs. En om meer vredestichters in de wereld te creëren. Ik wil ook dat ze hun dromen waarmaken.

Wat wens je voor de toekomst van de school?

Ik denk dat de school als het zo door blijft ontwikkelen de beste school in de regio kan worden. Ik denk dat we dan ook bekend kunnen staan om het goede onderwijs en het maken van slimme veelwetende mensen.

Vanaf het moment dat de stichting een rol begon te spelen op de school merkte ik veel goeie veranderingen. Ik geloof echter dat de stichting nog meer kan betekenen dan het al heeft gedaan. Als docenten zullen we ons uiterste best doen om deze school en de stichting te versterken om de beste resultaten te behalen. Mijn grootste wens die ik nog heb voor de school is een speeltuin en computerlokalen om het digitale onderwijs te verbeteren en een visueel beeld te geven van wat we leren.

Reacties zijn gesloten.