Camera klaar? ACTIE!

Camera klaar? ACTIE!

Inmiddels zijn wij met onze stichting alweer 4 jaar volop aan het werk in The Gambia. Wij zijn ooit begonnen met zo’n 150 kinderen en nu krijgen ruim 350 kinderen les aan de kleuter- en basisschool. Dankzij de steun van sponsoren en donateurs zorgen wij ervoor dat kinderen een betere kans krijgen op een toekomst, door goed en gedegen onderwijs!

Wat betekent onze stichting?

Primair zorgen wij dat (kans)arme kinderen een kans krijgen op een betere toekomst. Dit doen we door een veilige en hygiënische onderwijs omgeving te realiseren, alsmede kinderen direct te helpen bij hun schoolgeld. Secundair heeft onze stichting ook een grote impact op het gebied van armoede bestrijding door het realiseren van werkgelegenheid. Zo krijgen alle medewerkers van onze school een salaris en stimuleren wij werkgelegenheid door de lokale bevolking te betrekken bij onze projecten. Help onze stichting groeien, wij bieden verschillende mogelijkheden om te doneren. 100% van jouw bijdrage komt ten goede aan het doel van onze stichting en de kinderen in The Gambia.

In de documentaire?

Koningsdag 2021 leerden wij Elsemiek Franken kennen. In The Gambia is zij vooral bekend als Mam Jarra. Op jonge leeftijd is zij in The Gambia gaan wonen. Zoals ze zelf zegt; “Het zijn de mensen, het land en de lucht die je opsnuift zodra je het vliegtuig uitstapt, dan voel je je thuis!” Zij woont er inmiddels zo’n 2 jaar en heeft een eigen restaurant en reclamebureau “Creative 360“, hiermee zorgt Elsemiek voor werkgelegenheid in The Gambia en draagt ze bij aan het welzijn van haar medewerkers. Toen wij Elsemiek spraken hadden wij het idee om een kort filmpje te laten maken van onze school en de kinderen, inmiddels heeft het idee een ander doel gekregen.

Het plan is om drie kleine afleveringen over The Gambia en onze school te maken. Dit worden informatieve en leuke korte filmpjes (maximaal 5 minuten) voor een beter beeld van onze school, de kinderen en de leefwijze van in The Gambia. Er zijn drie thema’s:

 • Een dag op school door de ogen van een leerling.
 • Wij volgen een leraar voor een dag.
 • Bijzondere projecten geïnitieerd dankzij de steun van onze stichting.

Mogelijk gemaakt door jou?

Het primaire doel van de documentaires is de bewustwording bij een groter publiek te realiseren over de armoede en het beperkte toekomstperspectief in The Gambia. Door deze documentaires trachten wij op een positieve en inspirerende wijze de bewustwording rondom om armoede en het beperkte toekomstperspectief over te brengen als mede de kijker te verbinden aan onze stichting.

De filmpjes worden breed uitgedragen richting verschillende media in Nederland en via persoonlijke netwerken van het bestuur, onze sponsoren en donateurs via o.a. sociale media, website en de nieuwsbrief. We streven naar een zo groot mogelijk bereik. Hierbij geven wij je graag de gelegenheid om je naam of organisatie te verbinden aan deze mini-documentaires met een naamsvermelding. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

 • Een naamsvermelding voor één documentaire € 15,00
 • Jouw naamsvermelding in twee documentaires € 25,00
 • Of je naamsvermelding voor alle drie documentaires € 30,00
 • Een andere bijdrage? Iedere vrijwillige steun is welkom!

Net als voor het magazine glimlach geldt ook voor deze video’s dat jouw bijdrage volledig ten goede komt aan de bouw van de tweede helft van de basisschool! Wij hopen dat je het leuk vindt om hieraan mee te doen! Wij zijn je ontzettend dankbaar voor iedere vorm van steun.

Doe je mee?

Doe je mee? Stuur ons een e-mail of privé bericht aan onze Facebookpagina met de volgende gegevens:

 • Je volledige naam t.b.v. de naamsvermelding.
 • De keuze voor je naamsvermelding voor één, twee of drie documentaires.
 • Bevestig daarbij de totale bijdrage.
 • Wil je een factuur ontvangen? (Ja, dan ontvangen wij graag de factuurgegevens)

Leuk als je mee doet! Wij starten eind juni met het filmen en daarna het bewerken van de video’s. Wil je ons daarom voor 30 juli aanstaande laten weten of je mee wilt doen? Wij verwachten eind augustus 2021 de eerste aflevering van de mini-documentaire uit te brengen.

Reacties zijn gesloten.